Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΒ: Στα 34€ αυξάνει την προσφορά η Delhaize

Αυξάνεται το τίμημα της προαιρετικής δημόσιας πρότασης της βελγικής Delhaize για το 100% των μετοχών της ΑΒ Βασιλόπουλος, στα 34 ευρώ από 30,5 ευρώ. Τι αναφέρει η αναθεωρημένη δημόσια πρόταση.

ΑΒ: Στα 34€ αυξάνει την προσφορά η Delhaize
Αυξάνεται το τίμημα της προαιρετικής δημόσιας πρότασης της βελγικής Delhaize για το 100% των μετοχών της ΑΒ Βασιλόπουλος, στα 34 ευρώ από 30,5 ευρώ.

Αυτό επιτεύχθηκε έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις με τις οικογένειες Βερούκα (που είχε το 5%) και Βασιλόπουλου μέσα στο σαββατοκύριακο και η σχετική συμφωνία υπεγράφη σήμερα το πρωί.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, "μέτοχοι της εταιρίας, περιλαμβανομένων και μελών της οικογένειας Βασιλόπουλου, που κατέχουν συνολικά 1.517.494 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 11,92% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου, συμφώνησαν να προσφέρουν αυτές τις μετοχές στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης έναντι του βελτιωμένου προσφερόμενου τιμήματος".

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η αναθεώρηση της Δ.Π. τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και δεν παρατείνει αυτοδικαίως την περίοδο αποδοχής της δημόσιας πρότασης, η οποία λήγει την 9η Ιουλίου 2009.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι μέτοχοι αντιδρούσαν σε αυτήν την πρόταση (30,5 ευρώ), η οποία θεωρούνταν πολύ χαμηλή.

** Το πλήρες κείμενο της αναθεωρημένης δημόσιας πρότασης για την ΑΒ δημοσιεύεται στη διπλανή στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v