Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Στα 11,60 ευρώ το placement

Ολοκληρώθηκε το placement μετοχών της Alpha Bank εκ μέρους των μελών του διοικητικού συμβουλίου, καθώς πέρασαν 35 πακέτα συνολικά 17.638.755 μετοχών (3,3%) στην τιμή των 11,60 ευρώ.

Alpha Bank: Στα 11,60 ευρώ το placement
Ολοκληρώθηκε το placement μετοχών της Alpha Bank εκ μέρους των μελών του διοικητικού συμβουλίου, καθώς πέρασαν 35 πακέτα συνολικά 17.638.755 μετοχών (3,3%) στην τιμή των 11,60 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι αρχική πρόθεση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank είναι η πώληση 9.000.000 μετοχών, ήτοι ποσοστού 1,68%.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο των 9 εκατομμυρίων μετοχών της Alpha Bank, που διατέθηκαν μέσω βιβλίου προσφορών από μέλη του Δ.Σ. και από συγγενικά τους πρόσωπα σε επενδυτές του εξωτερικού, πέρασε... δύο φορές.

Και αυτό διότι έπρεπε να μεταβιβαστούν οι μετοχές από τα φυσικά πρόσωπα που πουλούσαν στην JP Morgan, η οποία ήταν συντονιστής του βιβλίου προσφορών, και από αυτή στους πελάτες της.

Κόστισε κάτι παραπάνω, αλλά παράπλευρα δημιούργησε και εντυπώσεις, έλεγε χρηματιστηριακός παράγοντας.

Διότι στην αγορά δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι μέσω του placement διατέθηκαν 18 εκατ. μετοχές λόγω υπερβάλλουσας ζήτησης.


Νωρίτερα το euro2day μετέδωσε:

"Ολοκληρώθηκε το placement των 9 εκατ. μετοχών ή του 1,68% της Alpha Bank, με το βιβλίο προσφορών, που άνοιξε το πρωί, να κλείνει στα 11,55 - 11,6 ευρώ.

Συντονιστής του βιβλίου προσφορών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η JP Morgan.

Σημειώνεται ότι από τις 10:30 το πρωί διεξάγεται roadshow στο Λονδίνο σε ξένους θεσμικούς επενδυτές από τη διοίκηση της Alpha Bank για την αύξηση κεφαλαίου.

Νωρίτερα η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι "μέτοχοι, περιλαμβανομένων του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, μελών της διοικήσεως της τράπεζας και συγγενικών τους προσώπων, εκδήλωσαν πρόθεση πωλήσεως, λαμβανομένων υπ' όψιν των συνθηκών αγοράς, έως 9 εκατ. μετοχών κυριότητάς τους, μέσω διαδικασίας βιβλίου προσφορών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με το προϊόν τυχόν πωλήσεως θα χρηματοδοτηθεί η άσκηση αναλογούντων δικαιωμάτων προτιμήσεως, για την απόκτηση έως 13 εκατ. νέων μετοχών, οι οποίες θα προκύψουν συνεπεία της ανακοινωθείσας αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v