Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανέρχεται το βιντεολόττο - "Ελευθεροτυπία"

Με σχέδιο νόμου 22 άρθρων εισάγει η κυβέρνηση το βιντεολόττο, σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", που αναφέρει ότι θα εγκατασταθούν 50.000 "φρουτάκια" για άμεση είσπραξη 550 εκατ. ευρώ.

Επανέρχεται το βιντεολόττο - Ελευθεροτυπία
Με σχέδιο νόμου 22 άρθρων εισάγει η κυβέρνηση το περιβόητο βιντεολόττο, 11 χρόνια μετά τη "γείωση" του διαγωνισμού για το ολυμπιακό -τότε- βιντεολόττο, στην οποία υποχρεώθηκε η κυβέρνηση Σημίτη το 1999, υπό τα πυρά της Ν.Δ. και των καταγγελιών του κ. Κ. Καραμανλή κατά του παρ’ ολίγον αναδόχου και άρχοντα του τζόγου κ. Σ. Κόκκαλη, γράφει η κ. Αριστέα Μπουγάτσου σε ρεπορτάζ της στην "Ελευθεροτυπία" με τίτλο "Επανέρχεται το βιντεολόττο με ΟΠΑΠ και στο βάθος Intralot".

Η εφημερίδα παρουσιάζει τα βασικότερα άρθρα του νομοσχεδίου για τον νέο τζόγο, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, αρχικά για διαβούλευση με τους ενδιαφερομένους.

Να σημειωθεί ότι στο θέμα είχε αναφερθεί και το euro2day.gr, με δημοσίευμα στις 10/5.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας", στο σχέδιο νόμου προβλέπεται διασπορά ανά το πανελλήνιο 50.000 τερματικών μηχανών σε αναλογία μία ανά 250 κατοίκους αλλά και εγκατάσταση VLT σε πλοία που εκτελούν δρομολόγια ή κρουαζιέρες στο εσωτερικό.

Το Δημόσιο προσβλέπει στη δημιουργία μιας νέας ελεγχόμενης αγοράς με ετήσιο τζίρο πάνω από 3,5 δισ. ευρώ και σε άμεση πρόσοδο από τις αδειοδοτήσεις μισού δισ. ευρώ τουλάχιστον.

Μεταξύ άλλων, η "Ελευθεροτυπία" αναφέρει ότι με έναν λόγο το Δημόσιο δείχνει να κάνει διαγωνισμό με όρους πριμοδότησης για τον ημικρατικό ΟΠΑΠ, από τον οποίο πασχίζει να εισπράξει τα εφάπαξ τέλη, αντί να στοχεύει να τα αντλήσει από νέους παίκτες που θα υποχρεωθούν και σε νέες επενδύσεις. Στο παρασκήνιο, πάντως, σημειώνει η "Ελευθεροτυπία", πάλι γίνονται συζητήσεις για νέο τζακ ποτ που κυνηγά η Intralot, μέσω της πλατφόρμας του βιντεολόττο που θα διαθέσει στον καλύτερο μακράν πελάτη της, τον ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v