Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μotor Oil: Στάση αναμονής για το μέρισμα

Στάση αναμονής τηρεί η Motor Oil σε ό,τι αφορά το θέμα της μερισματικής πολιτικής, αναμένοντας τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τη φορολογική πολιτική, αναφέρει η Marfin Analysis.

Μotor Oil: Στάση αναμονής για το μέρισμα
Στάση αναμονής τηρεί η Motor Oil σε ό,τι αφορά το θέμα της μερισματικής πολιτικής,  μετά την απόφαση για φορολογία 40% στα μερίσματα, αναμένοντας τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τη φορολογική πολιτική, αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό report (26/8).

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη η διοίκηση της εταιρίας απέκλεισε το ενδεχόμενο εφαρμογής προγράμματος αγοράς ιδίων τίτλων, ενώ ανέφερε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες για τη μετατροπή μέρους του βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε μακροπρόθεσμο.

Σε άλλα σημαντικά σημεία της τηλεδιάσκεψης αναφέρθηκαν τα εξής: 

- Τα περιθώρια διύλισης το τρίτο τρίμηνο του 2010 είναι πολύ ευμετάβλητα, αλλά φαίνεται ότι κατά μέσο όρο είναι κάτω από τα επίπεδα του δευτέρου τριμήνου, παραμένοντας πάντως υψηλότερα από τα επίπεδα του πρώτου τριμήνου που ήταν πολύ αδύναμα. Γενικά χαρακτηρίστηκαν από τη διοίκηση ικανοποιητικά για την εταιρία. 

- Η νέα μονάδα διύλισης είναι πλέον σε πλήρη και ομαλή λειτουργία. 

- Σχετικά με την εσωτερική ζήτηση, σε επίπεδο διύλισης τα καύσιμα αυτοκινήτων είχαν πτώση 5% στο δεύτερο τρίμηνο από πέρυσι, ενώ σε επίπεδο λιανικής (Shell - Avin) επιβεβαιώνεται μέχρι τώρα η εκτίμηση για πτώση σε υψηλό μονοψήφιο ποσοστό για το έτος. 

- Σχετικά με τη μείωση στα λειτουργικά έξοδα του διυλιστηρίου το δεύτερο τρίμηνο έναντι του ίδιου διαστήματος πέρυσι αλλά και του πρώτου τριμήνου φέτος παρά την αύξηση της παραγωγής, οφείλεται εν μέρει σε περιορισμό στα έξοδα προσωπικού (σημειώνεται ότι το προσωπικό για τη νέα μονάδα  διύλισης είχε προσληφθεί πριν από μερικούς μήνες). 

- Ο στόχος για επενδύσεις το 2010 παρέμεινε στα 80 εκατ. ευρώ (62 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο), ενώ δεν υπάρχει προγραμματισμός για σημαντική επένδυση το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v