Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε συνομιλίες με τη ρωσική VTB η Marfin

Η ρωσική VTB Bank OJSC βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Marfin Popular Bank σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Πολίτης. Έχουμε γίνει δέκτης ενδιαφέροντος συμμετοχής από αριθμό αξιόπιστων επενδυτών, λέει η MPB.

Σε συνομιλίες με τη ρωσική VTB η Marfin
Η ρωσική τράπεζα VTB Bank OJSC βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Marfin Popular Bank σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Πολίτης.

Οι εποπτικές αρχές στην Κύπρο και στη Ρωσία γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε ανάληψη του ελέγχου της Marfin από τη VTB, αναφέρει η εφημερίδα.

Η Marfin Popular Bank, απαντώντας στο δημοσίευμα, επιβεβαίωσε ότι έχει γίνει δέκτης ενδιαφέροντος συμμετοχής από αριθμό αξιόπιστων στρατηγικών επενδυτών, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα προς ανακοίνωση.

Η τράπεζα επισημαίνει και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2011 ότι στο πλαίσιο της έκδοσης κεφαλαίου έχει ήδη γίνει δέκτης σοβαρού ενδιαφέροντος συμμετοχής από αξιόπιστους στρατηγικούς επενδυτές.

Aναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης έχει ως εξής:

Μία από τις μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες, η VTB, είναι ανάμεσα στους μνηστήρες για στρατηγική συμμετοχή στη Marfin Laiki. Η VTB έχει ήδη παρουσία σε 15 περίπου χώρες εκτός Ρωσίας, ενώ ήδη δραστηριοποιείται στην Κύπρο μέσω της θυγατρικής της Russian Commercial Bank.

H VTB, η οποία ελέγχεται κατά 75% από την κυβέρνηση και οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται και στα χρηματιστήρια της Μόσχας και του Λονδίνου, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας με συνολικό ενεργητικό πέραν των 160 δισ. ευρώ.

Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι έχουν γίνει επαφές σε υψηλό επίπεδο, για τις οποίες ενήμερες είναι οι αρμόδιες εποπτικές αρχές και των δύο χωρών. Μάλιστα μεγάλος ελεγκτικός οίκος ήδη ξεσκονίζει τα βιβλία της κυπριακής τράπεζας και δεν αποκλείεται να γίνουν σύντομα σχετικές ανακοινώσεις. Ήδη σήμερα η Marfin Laiki ανακοινώνει τα αποτελέσματά της για το 2011 και τις προθέσεις για την ενίσχυση των κεφαλαίων της.

Θέματα τα οποία συζητήθηκαν χτες στο Δ.Σ. του ομίλου. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να αποφασιστεί μεγάλη αύξηση κεφαλαίου προς τους υφιστάμενους μετόχους, με τον στρατηγικό επενδυτή (είτε είναι η VTB είτε κάποια άλλη τράπεζα) να αποκτά τον έλεγχο της τράπεζας, ασκώντας τα δικαιώματα που δεν θα ασκηθούν από τους υφιστάμενους μετόχους".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v