Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση στο θρίλερ για την Emporiki Bank

Μάξιμουμ 10% θα κρατήσει η Credit Agricole στην Emporiki, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Euro2day. Θέμα μερικών εβδομάδων η απόφαση των Γάλλων, ανακοίνωσε η διοίκηση του ομίλου. Πτώση 67% στα κέρδη του β΄ τριμήνου.

Παράταση στο θρίλερ για την Emporiki Bank
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Credit Agricole με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ελληνικές αρχές αναφορικά με την πιθανή πώληση της Εμπορικής, ωστόσο δεν έχουν ξεκινήσει πιο συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις με κανέναν από τους... μνηστήρες, όπως γνωστοποίησε η γαλλική τράπεζα, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματά της για το β΄ τρίμηνο.


"Το Δ.Σ. της Credit Agricole έχει αναγνωρίσει τις δεσμευτικές προσφορές που έλαβε στις 8 Αυγούστου για την εξαγορά της ελληνικής θυγατρικής Εμπορική. Δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση για την έναρξη πιο προχωρημένων συζητήσεων αναφορικά με οποιαδήποτε από αυτές τις προτάσεις λόγω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την Τράπεζα της Ελλάδος, το TXΣ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους όρους και τις προϋποθέσεις στις οποίες θα υπόκειται η συναλλαγή", αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Jean-Paul Chifflet στη διάρκεια του conference call σημείωσε ότι η υπόθεση της Εμπορικής Τράπεζας είναι θέμα μερικών εβδομάδων. Συμπλήρωσε ότι ο γαλλικός όμιλος προτίθεται να κρατήσει το πολύ το 10% της Εμπορικής Τράπεζας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ που μετέδωσε το Euro2day.gr από τις 8 Αυγούστου. 

Υπενθυμίζεται ότι για την απόκτηση της Εμπορικής ενδιαφέρονται η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και η Alpha Bank.

Η διοίκηση του γαλλικού ομίλου καλείται να αποφασίσει όχι μόνο βάσει της αξιολόγησης των προσφορών, αλλά και συνυπολογίζοντας και το κλίμα που διαμορφώνεται αναφορικά με την Ελλάδα. Άλλωστε, όπως έγραψε χθες το euro2day.gr λόγω και της καθυστέρησης στον προσδιορισμό των όρων ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, εκτιμάται ότι η Credit Agricole θα ζητήσει την υπογραφή συμφωνίας αποκλειστικότητας, που θα τελεί υπό την αίρεση (subject to) σειράς ζητημάτων τα οποία δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει.


Τα οικονομικά αποτελέσματα

Η Credit Agricole ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη το β΄ τρίμηνο κατέγραψαν πτώση 67% και διαμορφώθηκαν στα 111 εκατ. ευρώ από 339 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, λόγω επιβάρυνσης από το μερίδιο που κατέχει στην ιταλική τράπεζα Intesa Sanpaolo, ενώ τα αποτελέσματά της επιβαρύνθηκαν για ακόμα μία φορά και από την Εμπορική. Από την Εμπορική, συγκεκριμένα, ενέγραψε απώλειες 370 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι λόγω του δανειακού χαρτοφυλακίου της στην Εμπορική η Credit Agricole είναι η ξένη τράπεζα που θα υποστεί τη μεγαλύτερη ζημία στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v