Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νίκας: Μέρισμα 0,26 ευρώ ενέκρινε η Γ.Σ.

Τη διανομή μερίσματος 0,26 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση της Νίκας. Παράλληλα εγκρίθηκε η μεταβίβαση του 40,89% των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ και η πώληση του 75% των μετοχών της ΠΛΑΤΑΙΩΝ.

Νίκας: Μέρισμα 0,26 ευρώ ενέκρινε η Γ.Σ.
Τη διανομή μερίσματος 0,26 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση της Νίκας που συνήλθε σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου. Το μέρισμα της χρήσης 2005 είναι αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατά 8,33%.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι κατά την λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 28/4/2006. Ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίζεται η 2/5/2006. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει στις 10/5/2006 και θα πραγματοποιείται από την τράπεζα EFG Eurobank Ergasias.

Η γ.σ. ενέκρινε επίσης τις οικονομικές καταστάσεις, τα επενδυτικά σχέδια της εταιρίας και η πώληση θυγατρικών εταιριών.

Σημειώνεται ότι κατά το 2005 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 105,6 εκατ. έναντι 100,7 εκατ. ευρώ στη χρήση 2004 αυξημένος κατά 4,9%. Επιπλέον τα κέρδη μετά από φόρους παρέμειναν στα επίπεδα της προηγούμενης χρήσης ήτοι 8,0 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα εγκρίθηκαν τα επενδυτικά σχέδια της εταιρίας αξίας 5 εκατ. ευρώ και η υπαγωγή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Η ίδια συμμετοχή της εταιρίας θα ανέλθει σε περίπου 1,3 εκατ. ευρώ.

Στα πλαίσια της στρατηγικής της εταιρίας για απεμπλοκή από μη κερδοφόρες και δευτερεύουσες δραστηριότητες εγκρίθηκε η πώληση ποσοστού συμμετοχής σε θυγατρικές εταιρίες.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η μεταβίβαση του 40,89% των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ και η πώληση του 75% των μετοχών της ΠΛΑΤΑΙΩΝ.

Τέλος, εξελέγει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο από την Τακτική Γενική Συνέλευση της Νίκας με πενταετή θητεία, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1. Μηνάς Τάνες του Γεωργίου, Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

2. Διονύσιος Ρόρρης του Πασχάλη, Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

3. ’Αγγελος Πλακόπητας του Νικολάου, Μη Εκτελεστικό Μέλος

4. Μιχαήλ Μαδιανός του Νικολάου, Μη Εκτελεστικό Μέλος

5. Εμμανουήλ Κοτρωνάκης τουΑντωνίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος



6. Στέλιος Αργυρός του Αλεξάνδρου, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος



7. Γεώργιος Βλάχος του Σαμουήλ, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v