Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

REDS: Στις 5/7 το θέμα της αύξησης κεφαλαίου

Εντός του 2006 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες με τους υποψήφιους μισθωτές για την κατασκευή του νέου εμπορικού κέντρου του ομίλου ΕΛΤΕΧ στην περιοχή Γυαλού Σπάτων. Δεν θα διανείμει μέρισμα η REDS. Δεν θα απορροφηθεί η REDS από την ΕΛΤΕΧ. Στις 5/7 το θέμα της αύξησης κεφαλαίου.

REDS: Στις 5/7 το θέμα της αύξησης κεφαλαίου
Εντός του 2006 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες με τους υποψήφιους μισθωτές και στη συνέχεια να εκδοθούν οι οικοδομικές άδειες για την κατασκευή του νέου εμπορικού κέντρου του ομίλου ΕΛΤΕΧ στην περιοχή Γυαλού Σπάτων.

Κατά τη Γ.Σ. της θυγατρικής του ομίλου, REDS, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η διοίκηση αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία με την MACARTHURGLEN για το προσύμφωνο πώλησης του 1/3 από τα 133 συνολικά στρέμματα του οικοπέδου, επισημαίνοντας ότι με τα 3 εκατ. ευρώ που θα λάβει από την πώληση θα χρηματοδοτήσει εν συνεχεία την επένδυση.

Η διοίκηση ρωτήθηκε από τους μετόχους για το ενδεχόμενο απορρόφησης της REDS από τη μητρική ΕΛΤΕΧ και απάντησε ότι το πιθανότερο είναι ότι δεν θα απορροφηθεί, ωστόσο, οι επόμενες κινήσεις για τη REDS θα εξαρτηθούν και από το ξεκαθάρισμα του τοπίου όσον αφορά στη φορολογία ακινήτων.

Ως προς τις λοιπές επενδύσεις του ομίλου, εντός του 2006 θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις για το συγκρότημα των 30 κατοικιών που κατασκευάζει η REDS σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην περιοχή ”Τρίγωνο Καμπά”.

Επίσης, εντός του 2006 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα πρώτα σημαντικά βήματα για την επίτευξη των όρων της συμφωνίας με την εταιρία La Societe Generale Immobilliere Espagne, για την πώληση του 100% της εταιρίας Κάντζα Εμπορική με τελικό αντάλλαγμα 70 εκατ. ευρώ (συμφωνία που έχει χρονικό ορίζοντα το έτος 2009).

Η εν λόγω εταιρία στοχεύει στην ανάπτυξη μεγάλου εμπορικού κέντρου, ωστόσο η συμφωνία προϋποθέτει την έκδοση οικοδομικών αδειών μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα από τον όμιλο ΕΛΤΕΧ.

Σε αντίθετη περίπτωση η συμφωνία ακυρώνεται.

Στα θέματα της συνέλευσης, για τη REDS, αποφασίστηκε ότι για το 2005 δεν θα διανεμηθεί μέρισμα λόγω ζημιών και η ονομαστικοποίηση των μετοχών για τη συμμετοχή της σε διαγωνισμούς του δημοσίου.

Λόγω έλλειψης απαρτίας αναβλήθηκε για τις 5 Ιουλίου το θέμα μείωσης και εν συνεχεία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για την απάλειψη ζημιών.

Η διοίκηση επεσήμανε ακόμη ότι με τη μεταφορά στα νέα γραφεία του ομίλου στη Ν. Κηφισιά, απελευθερώνονται κτίρια τα οποία εν συνεχεία είτε θα πωληθούν είτε θα μισθωθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v