Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελγέκα: Μεταβίβαση του 65% της Σαμπρούκ ΑΕ

Τη μεταβίβαση του 65% της εταιρίας Σαμπρούκ ΑΕ, στην Hero Espana S.A, ανακοίνωσε η ΕΛΓΕΚΑ, η οποία συνεχίζει να διατηρεί ποσοστό 35%, ενώ παράλληλα, ανέλαβε την αποκλειστική εμπορία και διανομή των προϊόντων Hero. Η ΕΛΓΕΚΑ εκτιμά ότι η συνεργασία θα συνεισφέρει στην αύξηση του κύκλου εργασιών.

Ελγέκα: Μεταβίβαση του 65% της Σαμπρούκ ΑΕ
Τη μεταβίβαση 57.265 μετοχών της εταιρίας Σαμπρούκ ΑΕ, ήτοι το 65% του μετοχικού της κεφαλαίου, στην Hero Espana S.A, εταιρία του πολυεθνικού ομίλου Hero, ανακοίνωσε η ΕΛΓΕΚΑ.

Από τις μεταβιβασθείσες μετοχές, οι 18.501 ανήκαν στην ΕΛΓΕΚΑ, οι 37.883 ανήκαν στην Ελένη Μετσοβίτη και οι 881 στην Sambrook LTD.

Το τίμημα της μεταβίβασης ανήλθε σε 30 ευρώ ανά μετοχή, όση και η ονομαστική αξία ανά μετοχή ή 1.717.950 ευρώ σε σύνολο. Το υπόλοιπο 35% της εταιρίας Σαμπρούκ ΑΕ παραμένει στην εταιρία ΕΛΓΕΚΑ κατά 30% και στην Ελένη Μετσοβίτη κατά 5%.

Επιπρόσθετα στις 20.09.06 υπεγράφη σύμβαση εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της ΕΛΓΕΚΑ και της Σαμπρούκ ΑΕ με αντικείμενο την αποκλειστική εμπορία και διανομή των προϊόντων Hero, τόσο στο κανάλι της λιανικής πώλησης και συγκεκριμένα στο χώρο των super markets, όσο και στο κανάλι του χονδρεμπορίου.

Τα εν λόγω προϊόντα αφορούν μία πλήρη γκάμα ειδών διατροφής και πιο συγκεκριμένα προϊόντα βρεφικής διατροφής, όπως γάλα δεύτερης ηλικίας σε σκόνη και σε υγρή μορφή, παιδικές κρέμες και προϊόντα διατροφής ενηλίκων όπως δημητριακά και φρουτοχυμούς. Η διάρκεια της σύμβασης ορίσθηκε σε πέντε χρόνια.

Η παραπάνω επιχειρηματική κίνηση αναμένεται ότι θα συνεισφέρει στην αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρίας και κατ’ επέκταση και του Ομίλου, για την οικονομική χρήση του 2006, κατά 1.750 χιλ. ευρώ περίπου.

Βάσει του πενταετούς επιχειρηματικού σχεδίου ο κύκλος εργασιών που αναφέρεται στη συνεργασία με τη Hero θα ανέλθει κατά τη χρήση του 2010 στα επίπεδα των 7.500 χιλ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v