Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sato: Η έκθεση του ΔΣ για την αύξηση κεφαλαίου

H εταιρεία Sato έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση του ΔΣ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως 18,75 εκατ. ευρώ.

Sato: Η έκθεση του ΔΣ για την αύξηση κεφαλαίου

Την έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως 18,75 εκατ. ευρώ, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εταιρεία Sato.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του ΔΣ της SatoQ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας "SATO" συνέταξε την παρούσα έκθεση προκειμένου να υποβληθεί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 8 Ιουλίου 2013, προκειμένου οι μέτοχοι να προχωρήσουν στην έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέχρι του ποσού των 18.752.967,79 €, με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της εταιρείας καθώς και με καταβολή μετρητών 1.000.000 ευρώ € με τη συνεισφορά επενδυτή και ανάλογη τροποποίηση του άρθρου 2 του Καταστατικού, σύμφωνα με τους όρους των υπογεγραμμένων συμφωνιών.

Η εν λόγω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 37.269.750 μετοχών ονομαστικής αξίας 0,53€ έκαστη με τη συμμετοχή των κάτωθι πιστωτών:

ΕΤΕ (11.504.247 μετοχές), Εμπορική (11.040.613 μετοχές), Eurobank (5.094.637 μετοχές), FBB (3.203.571 μετοχές), Hellenic Cyprus (Helcy) (1.886.792 μετοχές), Νέα Proton Bank (1.682.213 μετοχές), Cyprus Popular Bank (1.175.268 μετοχές), Γενική Τράπεζα (884.394 μετοχές) και Probank (798.015 μετοχές).

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ενημερώνει τους μετόχους της εταιρείας για τα ακόλουθα ζητήματα:

Στο πλαίσιο της απόφασης με αριθμό 650/2013 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία διατάχθηκε το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης και επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης μεταξύ της εταιρείας και των πιστωτών αυτής, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έχει ήδη συμφωνήσει την εξόφληση απαιτήσεων έναντι της εταιρείας με την παράδοση μετοχών της εταιρείας, σύμφωνα με τους όρους των σχετικών συμφωνητικών. Με την αριθμό 650/2013 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης που έχει επιτευχθεί μεταξύ της εταιρείας και των πιστωτών της.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέχρι του ποσού των 18.752.967,79 €, με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της εταιρείας.

Η ως άνω αύξηση κρίνεται μέτρο κατάλληλο και μη δυσανάλογο, καθώς:

• Η εταιρεία θα εξοφλήσει υποχρεώσεις της, χωρίς να προχωρήσει σε εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού.
• Δεν επηρεάζεται η ρευστότητα της εταιρείας, λαμβάνοντας υπόψη και της υφισταμένης ρευστής οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Η τιμή έκδοσης των νέων μετοχών της εταιρείας που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της σύμφωνα με τα ανωτέρω, προτείνεται να οριστεί σε 0,53 € ανά μετοχή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει ότι η ανωτέρω τιμή έκδοσης των νέων μετοχών είναι προς το συμφέρον της εταιρείας καθώς και ότι με την ως άνω προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας δεν μειώνονται ουσιωδώς τα οικονομικά δικαιώματα των παλαιών μετόχων στην περιουσία της εταιρείας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει ότι είναι προς όφελος της εταιρείας και των μετόχων της η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της εταιρείας με την έκδοση υπέρ αυτών των μετοχών της αύξησης σύμφωνα με τους όρους και τις υπογεγραμμένες συμφωνίες και κατόπιν αυτού προτείνει στους κυρίους μετόχους την έγκριση της ανωτέρω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με τους άνω όρους.

Τέλος, γνωστοποιείται ότι η Εταιρία SATO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ & ΣΠΙΤΙΟΥ, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το σύνολο των μετοχών της Εταιρείας παραμένει στην κατηγορία "Επιτήρησης" όπου μεταφέρθηκε στις 8/4/2011 με την από 7/4/2011 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α.

Ο λόγος για την ένταξη στην κατηγορία "Επιτήρησης" ήταν ότι σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της 31/12/2010 διαπιστώθηκε ότι οι ζημιές κατά τη χρήση διαμορφώθηκαν σε επίπεδο μεγαλύτερο από 30% της καθαρής θέσης.

Η εταιρεία στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της για την βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών προβαίνει στις κάτωθι ενέργειες:

• Υλοποίηση αναθεωρημένων προτάσεων από την διοίκηση της εταιρείας στα επίπεδα οργάνωσης και λειτουργικής υποδομής του δικτύου των καταστημάτων,
• Αξιοποίηση των υπερσύχρονων εγκαταστάσεων logistics στην Ελευσίνα προκειμένου για την παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης, μεταφοράς και διανομής,
• Δημιουργία ενός υπερσύχρονου χώρου πωλήσεων b2b επί της Λεωφόρου Κηφισίας 32 ενέργεια η οποία εκτιμάται ότι θα επιφέρει σταδιακή αύξηση των πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v