Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dionic: Στα 3 εκατ. παρέμειναν οι ζημίες στο H1

Ζημίες 3 εκατ. ευρώ και κύκλο εργασιών 19,7 εκατ. ευρώ έναντι 19,4 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε το πρώτο εξάμηνο του 2013 ο όμιλος της Dionic. Συνεχίζει την αναδιοργάνωση δραστηριοτήτων.

Dionic: Στα 3 εκατ. παρέμειναν οι ζημίες στο H1
Μικρή αύξηση τζίρου και διατήρηση του ζημιογόνου αποτελέσματος στα επίπεδα του πρώτου εξαμήνου 2012, εμφάνισε η Dionic στο πρώτο μισό της τρέχουσας χρήσης.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 19,7 εκατ. € έναντι 19,4 εκατ.€ το 2012. Τα μικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε €5,1 εκατ. έναντι €5,0 εκατ. το 2012. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου, διαμορφώθηκαν σε €0,7 εκατ. έναντι ζημιών € 0,1 εκατ. το 2012.

Οι ζημιές προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν σε €0,4 εκατ. έναντι € 1,4 εκατ. το 2012, ενώ οι ζημιές προ φόρων του ομίλου (ΕΒΤ) διαμορφωθήκαν σε € 2,5 εκατ. έναντι € 3,3 εκατ. το 2012.

Οι ζημιές μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ήταν €3,0 εκατ. έναντι €3,0 εκατ. το 2012.

Σύμφωνα με την εταιρία, η συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση σε συνδυασμό με την σημαντική πτώση της κατανάλωσης στην εγχωρία αγορά και την έλλειψη ρευστότητας έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα αρνητικά τον κλάδο του χονδρικού εμπορίου . Η αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 0,3 εκατ. οφείλεται στην αύξηση των λοιπών δραστηριοτήτων της εταιρείας σε αντιστάθμισμα της μείωσης των δραστηριοτήτων του χονδρικού εμπορίου.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, η διοίκηση του ομίλου Dionic συνεχίζει να στηρίζει το αναπτυξιακό και επενδυτικό πλάνο το οποίο έχει θέσει ως προτεραιότητα, ενώ παράλληλα προχωράει στην αναδιοργάνωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και λειτουργικών δομών στις εταιρείες του ομίλου της με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και των συμμετοχών της στους τομείς του διαδικτύου, της ενέργειας, των παρεχομένων υπηρεσιών καθώς και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στο τομέα των υπηρεσιών του διαδικτύου οι θυγατρικές εταιρείες του ομίλου μας ATCOM και SKROUTZ. κατέχουν κυρίαρχη θέση στην ελληνική αγορά παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών. Παράλληλα ξεκίνησαν ήδη την δραστηριότητα τους στην Τουρκία προσδοκώντας δυναμική διείσδυση σε μια ταχέως αναπτυσσομένη αγορά.

Ο όμιλος Dionic αξιοποιώντας τις συνέργειες και εμπειρία που κατέχει στους τομείς προώθησης , διαδικτύου και εμπορίου, ολοκλήρωσε την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος www.shop365.gr και εισέρχεται στην συγκεκριμένη παγκόσμια αναπτυσσομένη αγορά με συγκριτικό πλεονέκτημα καλύπτοντας ευρύτατο φάσμα καταναλωτικών αγαθών .

Σημειώνεται ότι η β΄ επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση στις 22.7.2013 ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με σκοπό τη συνολική άντληση κεφαλαίων έως του ποσού €3.999.726,00, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Στα πλαίσια της ανωτέρω απόφασης, η εταιρεία έχει ήδη καταθέσει ενημερωτικό δελτίο στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς και αναμένει τις απαραίτητες εγκρίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v