Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sato: ΑΜΚ και μείωση δαπανών για άρση επιτήρησης

Μέσω αύξησης κεφαλαίου ύψους 19,75 εκατ. ευρώ και της σημαντικής περαιτέρω μείωσης των λειτουργικών της δαπανών επιδιώκει την άρση των μετοχών της από την κατηγορία επιτήρησης η Sato. Έμφαση στην ανάπτυξη των logistics.

Sato: ΑΜΚ και μείωση δαπανών για άρση επιτήρησης
Η Sato στην προσπάθειά της για αναδιάρθρωση των οφειλών της και άρση των μετοχών της από την κατηγορία επιτήρησης, εκτός από την αποφασισθείσα στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης αύξηση κεφαλαίου, συνεχίζει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της.

Σημειώνεται ότι η εταιρία προχώρησε σε συμφωνία με τους πιστωτές της η οποία εκδικάστηκε στις 20/3/2013 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο με την 650 - 26/06/2013 απόφασή ενέκρινε το σχέδιο εξυγίασης που είχε υποβάλει η εισηγμένη.

Ως εκ τούτου και σε συνέχεια της α΄ επαναληπτικής γενικής συνέλευσης στις 8/7/2013, η εταιρία αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά συνολικό ποσό 19.752.967,79 ευρώ, με την έκδοση 37.269.750 μετοχών ονομαστικής αξίας 0,53 ευρώ έκαστη.

Επιπλέον, η εταιρία συνεχίζει να εφαρμόζει συγκεκριμένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που προσβλέπει στη σημαντική μείωση των λειτουργικών της δαπανών, με μείωση των εξόδων ενοικίων, αναδιάρθρωση των ανθρώπινων πόρων της, επαναδιαπραγμάτευση βασικών συμβολαίων προμηθευτών και γενικότερα περαιτέρω περικοπή ελαστικών δαπανών.

Συγκεκριμένα, διέκοψε τη λειτουργία καταστημάτων της τα οποία δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα και η συνεισφορά τους ζημίωνε συνολικά την εταιρία.

Επίσης, έχει συνάψει συμφωνίες παροχής υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας σε τρίτους (3PL-third party logistics), ενώ εξετάζει την περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας αυτής καθώς έχει σημαντική εμπειρία στις διαδικασίες αποθήκευσης και διακίνησης εμπορευμάτων και διαθέτει ένα υπερσύγχρονο κέντρο Logistics στην Ελευσίνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Sato μεταφέρθηκαν στην κατηγορία Επιτήρησης στις 8/4/2011 με την από 7/4/2011 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., καθώς σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της 31ης/12/2010 διαπιστώθηκε ότι οι ζημίες κατά τη χρήση διαμορφώθηκαν σε επίπεδο μεγαλύτερο από 30% της καθαρής θέσης χωρίς να έχουν γίνει ενέργειες για την βελτίωση αυτής μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v