Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΓΕΚΑ: Σχέδιο για απεμπλοκή από ζημιογόνες δουλειές

Έμφαση στα logistics δίνει ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ, που παράλληλα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης ή ακόμη και πλήρους απεμπλοκής από ζημιογόνες δραστηριότητες. Πώς διαμορφώνεται ο σχεδιασμός.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΕΛΓΕΚΑ: Σχέδιο για απεμπλοκή από ζημιογόνες δουλειές
Στα logistics και στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας εστιάζει τις προσπάθειές της η ΕΛΓΕΚΑ αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης ή ακόμη και πλήρους απεμπλοκής της από ζημιογόνες δραστηριότητες.

Αναφορικά με την αγορά των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ δραστηριοποιείται στην εν λόγω αγορά μέσω της θυγατρικής του «G.S.B.G. Α.Ε.» οι πωλήσεις της οποίας αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Η εταιρεία έχει ως στόχο να διακινήσει στην εγχώρια αγορά περισσότερους από 1.080 κωδικούς προϊόντων, ενώ πραγματοποιεί πωλήσεις και στο εξωτερικό, με πρωταρχικό στόχο τη διαμόρφωση χαρτοφυλακίου περίπου 80 – 100 ελληνικών προϊόντων, κυρίως τροφίμων, προς προώθηση στις αγορές της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Εν τω μεταξύ ο όμιλος που δραστηριοποιείται στον κλάδο «logistics» μέσω των εταιριών «ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ», «DIAKINISIS PORT ΚΑΙ ΣΙΑ» και «DIAKINISIS LOGISTICS SERVICES (CY)», καθώς και την κοινοπραξία «PCDC», «βλέπει» ότι από το κομμάτι αυτό της αγοράς θα έρθει μέρος της ανάπτυξης του.

Μέσω της «ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ» αλλά και της στρατηγικής συνεργασίας με τον όμιλο της «Cosco», στο λιμάνι του Πειραιά, εκτιμάται ότι θα "έρθει"διεύρυνση των μεριδίων του ομίλου στον συγκεκριμένο κλάδο, ο οποίος παρουσιάζει κατά τη διοίκηση του ευοίωνες προοπτικές. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη δραστηριότητα του ομίλου το πρώτο εξάμηνο του έτους κατεγράφη αύξηση των πωλήσεων κατά 9,19%.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι πωλήσεις του ομίλου μειώθηκαν κατά 6,2% στα 150,3 εκατ. ευρώ. Αυτή η υποχώρηση αποδίδεται από τη διοίκησή στην αρνητική συμβολή του τομέα «Εμπορία τροφίμων και λοιπών καταναλωτικών αγαθών», ο οποίος πλήττεται έντονα από την ύφεση της οικονομίας.

Αντίθετα, ο τομέας της «Παροχής Υπηρεσιών Logistics» βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη αύξηση των πωλήσεών του, κυρίως λόγω της εντεινόμενης συνεργασίας με τον όμιλο της Cosco, καθώς επίσης και της εκμετάλλευσης των ευκαιριών που ανακύπτουν μέσω της αναδιανομής των μεριδίων που πραγματοποιείται στην εν λόγω αγορά.

Σε ότι αφορά στις ζημίες μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν κατά το α΄ εξάμηνο σε 5,735 εκατ. ευρώ έναντι 3,288 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Αποδίδεται από τον όμιλο στην αναβαλλόμενη φορολογία

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v