Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΓΕΚΑ: Κατάθεση φακέλου για κέντρο logistics

Φάκελο επενδυτικού σχεδίου στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε η διοίκηση της ΕΛΓΕΚΑ, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου, για το έργο επέκτασης του κέντρου logistics στη Θεσσαλονίκη με την εγκατάσταση νέων σύγχρονων αποθηκευτικών συστημάτων διακίνησης εμπορευμάτων, συνολικού κόστους 3.646.326,00 ευρώ.

ΕΛΓΕΚΑ: Κατάθεση φακέλου για κέντρο logistics
Φάκελο επενδυτικού σχεδίου στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε η διοίκηση της ΕΛΓΕΚΑ, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου, για το έργο επέκτασης του υφιστάμενου κέντρου logistics στον Δήμο Εχεδώρου Ν. Θεσσαλονίκης με την εγκατάσταση νέων σύγχρονων αποθηκευτικών συστημάτων διακίνησης εμπορευμάτων, συνολικού προϋπολογιζόμενου κόστους 3.646.326,00 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το παραπάνω επενδυτικό έργο αφορά στην ανέγερση νέου Πρότυπου Κέντρου LOGISTICS στον Δήμο Εχεδώρου του Ν. Θεσσαλονίκης, συνολικής επιφάνειας 5.851 τ.μ., το οποίο θα ανεγερθεί σε ιδιόκτητο αγροτεμάχιο, έκτασης 44.518 τ.μ., δίπλα από τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της έδρας της εταιρίας, καθώς και στην αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού (ράφια αποθηκών, κλαρκ, Η/Υ και λοιπού ειδικού εξοπλισμού).

Οι δραστηριότητες στο νέο αποθηκευτικό κέντρο θα είναι η παραλαβή, η αποθήκευση, η συλλογή, ο έλεγχος συσκευασίας - ανασυσκευασίας και η δρομολόγηση των εμπορευμάτων της εταιρίας και τρίτων.

Η αιτούμενη χρηματική επιχορήγηση από το Δημόσιο ανέρχεται στο 30% του προϋπολογισμού του παραπάνω επενδυτικού έργου, ενώ το 25% αυτού θα χρηματοδοτηθεί από ίδια συμμετοχή (μέρος του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, το οποίο προκύπτει από την κεφαλαιοποίηση κερδών εις νέον, σύμφωνα με την από 26/6/2006 τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας), το δε υπόλοιπο 45% θα προέρχεται από τραπεζικό δανεισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v