Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βακάκης: Ασκησα έφεση στην καταδικαστική απόφαση

Η εκδοθείσα απόφαση έχει ήδη προσβληθεί με έφεση, σημειώνει ο επιχειρηματίας. Κάνει λόγο για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Βακάκης: Ασκησα έφεση στην καταδικαστική απόφαση

Βακάκης: Εχω ασκήσει έφεση στην ποινή φυλάκισης – Τι καταγγέλλει

Ανακοίνωση για την ποινή φυλάκισης με αναστολή και το χρηματικό πρόστιμο εξέδωσε ο Απόστολος Βακάκης. Σημειώνει ότι έχει ήδη ασκήσει έφεση και καταθέτει τις θέσεις του. Καταγγέλλει προσπάθεια για «εξασφάλιση διαφήμισης έναντι μελλοντικής αποσιώπησης»!

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων αναφορικά με την ποινή, που επιβλήθηκε πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον επιχειρηματία κ. Απόστολο Βακάκη, Πρόεδρο της εταιρίας Jumbo, και στον Δήμαρχο Κηφισιάς, ο κ. Βακάκης γνωστοποιεί ότι η εκδοθείσα απόφαση έχει ήδη προσβληθεί με έφεση, καθώς ελέγχεται ως εσφαλμένη.

Ο λόγος της ποινής αφορά στη ρίψη κηπευτικού χώματος σε μία μη δασική, ιδιωτική έκταση πρασίνου, που αποτελεί κοινόχρηστο για όλους τους συνιδιοκτήτες τμήμα πρασίνου του κτήματος Ηλιοπούλου. Ο κ. Βακάκης είχε χορηγήσει ανιδιοτελώς την ανάπλαση και αναδάσωση της συγκεκριμένης έκτασης, περίπου τεσσάρων (4) στρεμμάτων δάσους, που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά το 2007, με τη συμφωνία και υποστήριξη του Δήμου Κηφισιάς για την αποκατάσταση του φυσικού πρασίνου και μόνον.

Το φυτικό χώμα (και όχι μπάζα), προερχόταν από παρακείμενη οικοδομή, την οποία ενοικίασε ο κ. Βακάκης για κατοικία του και, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση των καμένων, η συγκεκριμένη μη δασική ιδιωτική έκταση πρασίνου προετοιμαζόταν για δενδροφύτευση.

Με βάση τα ανωτέρω προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι το θέμα αναδεικνύεται εκ νέου στην παρούσα συγκυρία και αναπόφευκτα τίθεται θέμα σκοπιμοτήτων, που εξυπηρετούν προεκλογικούς σκοπούς ενόψει επικείμενων δημοτικών εκλογών, με τις οποίες ουδεμία σχέση ούτε είχε ούτε έχει ο κ.Βακάκης.

Τέλος, σε επήκοο διαφόρων όψιμων καλοθελητών, που ενεργούν με στόχο την εξασφάλιση διαφήμισης έναντι μελλοντικής αποσιώπησης, ο κ. Βακάκης επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε υπέκυψε ούτε πρόκειται να δεχθεί οποιασδήποτε μορφής εκβιασμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v