Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Αύξηση τζίρου 21% στο εννεάμηνο 2013

Ξεπέρασε τα 440 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών του ομίλου Centric, αυξημένος κατά 21%. Στα 2,1 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας.

Centric: Αύξηση τζίρου 21% στο εννεάμηνο 2013

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Centric για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2013 ανήλθε σε € 441,2 εκατ. έναντι € 364,4 εκατ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2012, καταγράφοντας αύξηση κατά 21,1%. Η αύξηση θεωρείται πολύ σημαντική αφού έλαβε χώρα στο πλαίσιο μιας πολύ αρνητικής συγκυρίας και παρά την απουσία σημαντικού αθλητικού γεγονότος κατά τη διάρκεια της χρήσης (διεξαγωγή EURO το 2012).

Το μικτό κέρδος του ομίλου ανήλθε σε € 8,6 εκατ. έναντι € 6,9 εκατ. κατά τους πρώτους εννέα μήνες της χρήσης του 2012, καταγράφοντας αύξηση κατά 23,4%. Η αύξηση του μικτού κέρδους αντανακλά και έρχεται σε αντιστοιχία της αύξησης του κύκλου εργασιών. Η οριακή αύξηση του περιθωρίου μικτού κέρδους έρχεται ως αποτέλεσμα της μη αναλογικής αύξησης κάποιων εξόδων σε σχέση με τον κύκλο εργασιών.

Προκειμένου να υποστηριχτεί η προώθηση των υπηρεσιών του ομίλου και εν όψει της έναρξης της νέας αθλητικής σεζόν, έγιναν σημαντικές δαπάνες διαφήμισης αξιοποιώντας και το επίπροσθετο κανάλι επικοινωνίας της τηλεόρασης. Σημειώνεται ότι το όφελος της διαφημιστικής δαπάνης δεν έχει καταγραφεί πλήρως ως τις 30 Σεπτεμβρίου που ολοκληρώθηκε το τρίτο τρίμηνο της χρήσης. Η σημαντική αύξηση των εν λόγω δαπανών οδήγησε στην υποχώρηση της λειτουργικής κερδοφορίας σε επίπεδο εννεαμήνου, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ειδικότερα τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 3,2 έναντι € 3,8 εκατ. κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2012, σημειώνοντας μείωση 16,2%.

Τα αποτελέσματα της χρηματοοικονομικής λειτουργίας διαμορφώθηκαν θετικά λόγω της συνεισφοράς της συνδεδεμένης εταιρίας Usmar και κατά συνέπεια τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) ανήλθαν στα € 3,2 εκατ. έναντι € 3,7 εκατ. το εννεάμηνο του 2012. Στο επίπεδο των ενοποιημένων αποτελεσμάτων μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΕΑΤΑΜ), για τους πρώτους εννέα μήνες του 2013 τα κέρδη ανήλθαν σε € 2,1 εκατ. έναντι € 2,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2012, υποχωρώντας κατά 20,8%.

Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου στις 30/9/2013 διαμορφώθηκαν αυξημένα κατά 2,9% σε σχέση με τις 31/12/2012 και ανήλθαν σε € 46,9 εκατ. Η εταιρία και ο όμιλος σήμερα διαθέτουν ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση με σημαντικό ύψος ιδίων κεφαλαίων και περιορισμένες υποχρεώσεις, εκ των οποίων οι δανειακές εξαντλούνται στο υπόλοιπο της χρηματοδοτικής μίσθωσης για την αγορά του κτιρίου που στεγάζεται η έδρα της εταιρίας.

Η μείωση των υποχρεώσεων του ομίλου αποτέλεσε αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας που έγινε σε βάθος χρόνου, με στόχο τη θωράκισή του αναφορικά με τους πιθανούς κινδύνους που απορρέουν από τη δυσμενή οικονομική συγκυρία. Ο σχετικός δείκτης ξένα/ίδια κεφάλαια (σύνολο υποχρεώσεων/ίδια κεφάλαια) διαμορφώθηκε στις 30/9/2013 στο 0,10.

Εξελίξεις της αγοράς διαδικτυακής ψυχαγωγίας

Η εταιρεία Sporting Odds Ltd, που ανήκει στον όμιλο της Gaming VC Holdings, λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα βάσει του νόμου 4002/2011. Στην Κύπρο λειτουργεί βάσει του νόμου 106/2012. Στη Ρουμανία σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 246/2010 και την κυβερνητική απόφαση 823/2011.

Η εταιρεία Gaming VC σε συνεργασία με την εταιρία William Hill ολοκλήρωσαν τον Απρίλιο του 2013 την εξαγορά της Sportingbet Plc, στρατηγικού συνεταίρου των θυγατρικών εταιριών του ομίλου. Σήμερα η Sportingbet είναι θυγατρική της Gaming VC της οποίας οι μετοχές είναι εισηγμένες στην αγορά ΑΙΜ του χρηματιστηρίου του Λονδίνου με κεφαλαιοποίηση που φτάνει τα € 250 εκατ.

Ο Ροδόλφος Οντόνι, διευθύνων σύμβουλος της Centric δήλωσε: «Για ένα ακόμα τρίμηνο πετύχαμε την αύξηση του κύκλου εργασιών μας εντείνοντας μάλιστα τον ρυθμό ανάπτυξής του. Προσπαθούμε συνεχώς να αναλύουμε τις τρέχουσες εξελίξεις και να υιοθετούμε τις στρατηγικές εκείνες που ανταποκρίνονται καλύτερα στις σημερινές αντίξοες συνθήκες. Οι προκλήσεις είναι πολλές και εκτείνονται σε πολλά μέτωπα. Αντίστοιχες είναι όμως και οι ευκαιρίες περεταίρω ανάπτυξης. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στο να διευρύνουμε τις δραστηριότητες μας και να βελτιώνουμε την αποδοτικότητα της επιχειρησιακής μας λειτουργίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v