Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίας: Πώς χάλασε το deal με Σελόντα

Επιστολή στη Σελόντα, στην οποία ζητούσε να παραιτηθεί από συγκεκριμένη αίρεση στο μνημόνιο της συγχώνευσης για την υπαγωγή στο άρθρο 99 είχε αποστείλει η Δίας. Εκτιμά ότι η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 θα προχωρήσει.

Δίας: Πώς χάλασε το deal με Σελόντα

Διευκρινίσεις αναφορικά με την διακοπή της ισχύος του μνημονίου συγχώνευσης που είχε υπογράψει με τη Σελόντα παρείχε η Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, μετά από σχετικά ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Όπως αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση: "Σε συνέχεια της από 21/1/2014 ανακοίνωσης της εταιρείας «ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Β.Ε.Ε.» και σχετικού ερωτήματος της Επ. Κεφαλαιαγοράς (αρ.πρωτ. 773/21-1-2014), η Εταιρεία παρέχει συμπληρωματικές διευκρινίσεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το από 04.04.2013 μνημόνιο συνεννόησης, που υπεγράφη μεταξύ της Eταιρείας και της εταιρείας «ΙΧΘΥΟΤΡΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε.» αναφορικά με τη συγχώνευση των ως άνω εταιρειών δια της απορρόφησης της ΣΕΛΟΝΤΑ από την Εταιρεία από την 21.1.2014 δεν είναι σε ισχύ, καθώς εκ της 21.1.2014 και εντεύθεν η αίτηση υπαγωγής της Εταιρεία στη διαδικασία των άρθρων 99 επ. του Ν. 3588/2007, τελεί σε εκκρεμότητα πλέον των πλέον ενενήντα (90) εργασίμων ημερών.

Κατά τα προβλεπόμενα στo Μνημόνιο η Συγχώνευση υπόκειται, μεταξύ άλλων, υπό την αίρεση ότι μια σειρά γεγονότων στα οποία συμπεριλαμβάνεται η αίτηση υπαγωγής της Εταιρεία στη διαδικασία των άρθρων 99 επ. του Ν. 3588/2007 δεν θα προκύψει και δεν θα παραμείνει σε εκκρεμότητα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από ενενήντα (90) εργασίμων ημερών, εκτός αν τα μέρη παραιτηθούν από την ως άνω αίρεση εγγράφως.

Η Εταιρεία απέστειλε την 31.12.2013 επιστολή στη Σελόντα καλούμενη αυτήν σε συνεργασία προκειμένου για την υλοποίηση της Συγχώνευσης. Καθώς η 21.1.2014 παρήλθε χωρίς η Σελόντα να απαντήσει στην ως άνω επιστολή ή εγγράφως να παραιτηθεί από την ως άνω αναφερόμενη αίρεση, εις εφαρμογή των προβλεπομένων σε αυτό, το Μνημόνιο έχει παύσει να ισχύει.

Η Εταιρεία εκτιμά ότι η αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία των άρθρων 99 επ. του Ν. 3588/2007 που εκδικάζεται την 29.1.2014 θα είναι επιτυχής".

Η ανακοίνωση της Σελόντα

Σύμφωνα με τις εφαρμοστές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και σε συνέχεια της από 21.01.2014 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς την εταιρεία ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε. (στο εξής η «Εταιρεία») και των από 21.01.2014 ανακοινώσεων της Εταιρείας και της εταιρείας «ΔΙΑΣ ΙΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Β.Ε.Ε. (στο εξής η «ΔΙΑΣ») σχετικά με την παύση της ισχύος του από 04.04.2013 μνημονίου συμφωνίας (memorandum of understanding) μεταξύ των δύο εταιρειών, το οποίο αφορούσε στην αρχικώς εξαγγελθείσα συγχώνευσή τους (στο εξής το «Μνημόνιο»), η Εταιρεία γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

1.  Το Μνημόνιο και οι συμφωνίες των δύο εταιρειών που περιλαμβάνονται σε αυτό σχετικά με τη συγχώνευσή τους έπαυσαν να ισχύουν, λόγω ιδίως της παρέλευσης της προβλεπόμενης σε αυτό προθεσμίας για τη θεραπεία ή την άρση του γεγονότος αφερεγγυότητας (insolvency event) που αφορούσε στη ΔΙΑΣ και οφειλόταν στην αίτηση που υπέβαλε για την υπαγωγή της στα άρθρα 99 επ. του Ν. 3588/2007, αίτηση η οποία εκδικάζεται κατόπιν αναβολών στις 29.01.2014.

2. Η επί της ουσίας ματαίωση της συγχώνευσης των δύο εταιρειών δεν αναμένεται να έχει σημαντική αρνητική επίπτωση στις δραστηριότητες της Εταιρείας.

3. Η Εταιρεία θα συνεχίσει να συμμετέχει εποικοδομητικά στο διάλογο που έχει ξεκινήσει με στόχο την αναδιάταξη του κλάδου των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών και τη δημιουργία εκείνων των συνθηκών και προϋποθέσεων, οι οποίες θα του επιτρέψουν να διατηρήσει των ηγετικό ρόλο του παγκοσμίως και ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v