Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίλεκτος: «Φουλάρει» στην ενέργεια

Ο κλάδος της ενέργειας στον Επίλεκτο σημείωσε προ φόρων κέρδη 1,156 εκατ. ευρώ, ενώ ο κλωστοϋφαντουργικός είχε ζημία 1,34 εκατ. ευρώ.

Επίλεκτος: «Φουλάρει» στην ενέργεια

Άνοδο του κύκλου εργασιών (από 16,6 σε 21,5 εκατ. ευρώ), θετικό EBITDA που προσέγγισε τα 3 εκατ. ευρώ και οριακά ζημιογόνο αποτέλεσμα προ φόρων (-23 χιλ. έναντι -2,46 εκατ. ευρώ) σημείωσε η Επίλεκτος το πρώτο εξάμηνο της χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου 2014.

Η διαμόρφωση των καθαρών ζημιών μετά από φόρους στα 2,5 εκατ. ευρώ οφείλεται στον μεγαλύτερο βαθμό στην αύξηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή από το 20% στο 26%.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα ανά δραστηριότητα, ο κλάδος της ενέργειας σημείωσε προ φόρων κέρδη 1,156 εκατ. ευρώ, ενώ ο κλωστοϋφαντουργικός ζημία 1,34 εκατ. ευρώ.

Η δραστική βελτίωση του αποτελέσματος προήλθε από τον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο, όπου το ύψος της ζημίας περιορίστηκε σημαντικά. Η διοίκηση της εισηγμένης εκτιμά ότι η απόκτηση (παραγωγή σε δικά της εκκοκκιστήρια) σημαντικών ποσοτήτων πρώτης ύλης θα βοηθήσει στην παραγωγή ανταγωνιστικών τελικών προϊόντων.

Η αναδιάρθρωση των οργανωτικών και των λειτουργικών δομών της εταιρείας έχει ολοκληρωθεί και βασικός στόχος της διοίκησης είναι αντιστροφή των αρνητικών αποτελεσμάτων που σημειώνει τα τελευταία χρόνια. Επιπρόσθετα, η διοίκησή της έχει καλέσει την κυβέρνηση να επανεξετάσει τόσο το μεγάλο κόστος ενέργειας, όσο και το πολύ υψηλό μη μισθολογικό κόστος (π.χ. εργοδοτικές εισφορές).

Στον τομέα της ενέργειας, η λειτουργία του υπάρχοντος φωτοβολταϊκού πάρκου αναμένεται να εξασφαλίσει στα επόμενα χρόνια επαρκή κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Ήδη, σύμφωνα με την εταιρεία, βρίσκονται σε τελικό στάδιο οι αδειοδοτήσεις για την εγκατάσταση σταθμού βιοαερίου 5,252 MW στον νομό Λαρίσης.

Γενικότερα, ο όμιλος έχει λάβει άδειες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο και από βιομάζα και προτίθεται στην άμεση υλοποίηση των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, εξετάζει την εξαγορά αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα και ταυτόχρονα το ενδεχόμενο στρατηγικής συνεργασίας για την ανάπτυξη νέων έργων.


Στ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v