Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Αύξηση τζίρου και καθαρών κερδών στο 3μηνο

Καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας 1,17 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15,11%, και κύκλο εργασιών 250,71 εκατ. ευρώ (+65,21%) εμφάνισε στο α΄ τρίμηνο του 2014 η Centric Συμμετοχών.

Centric: Αύξηση τζίρου και καθαρών κερδών στο 3μηνο

Σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας εμφάνισε στο α΄ τρίμηνο του 2014 η Centric Συμμετοχών.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο πρώτο τρίμηνο του 2014 ανήλθε σε € 250,71 εκατ. έναντι € 151,75 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2013, καταγράφοντας πολύ μεγάλη άνοδο που έφτασε το 65,2%. Η αύξηση του κύκλου εργασιών εκτιμάται εντυπωσιακή λαμβάνοντας υπόψη και την γενικότερη οικονομική συγκυρία. Αποτελεί ένδειξη της αποδοχής των υπηρεσιών του ομίλου τη διεύρυνση του μεριδίου αγοράς του, αλλά και την επιτυχία των στοχευόμενων προωθητικών ενεργειών που έλαβαν χώρα.

Το μικτό κέρδος του ομίλου κατά το πρώτο τρίμηνο της χρήσης του 2014 διαμορφώθηκε επίσης σημαντικά αυξημένο κατά 25,3% και ανήλθε σε € 3,76 εκατ. έναντι € 3,00 εκατ. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η αύξηση του μικτού κέρδους είναι αποτέλεσμα της αύξησης του κύκλου εργασιών. Σημειώνεται ο περιορισμός του περιθωρίου μικτού κέρδους που οφείλεται κυρίως στην αύξηση του ποσοστού που επιστρέφεται στους παίκτες ως κέρδη (payout) με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ελκυστικότητας των παρεχομένων υπηρεσιών.

Όπως προαναφέρθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο της χρήσης διενεργήθηκαν σημαντικές δαπάνες διάθεσης και προώθησης των υπηρεσιών του ομίλου με στόχο να ενισχυθεί περεταίρω ο κύκλος εργασιών. Άμεσο αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας υπήρξε η αύξηση των λειτουργικών εξόδων κατά 28,9% αύξηση που προέρχεται αποκλειστικά από την αύξηση των εξόδων διαφήμισης και προώθησης κατά 46,2% αφού τα έξοδα διοίκησης διαμορφώθηκαν σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013 μειωμένα κατά 4,5%. Βάσει όλων των παραπάνω τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων & συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου διαμορφώθηκαν αυξημένα κατά 27,8% και ανήλθαν σε € 1,92 εκατ. έναντι €1,50 εκατ. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε € 1,85 εκατ. αυξημένα κατά 22,6% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2013. Η αύξηση του ποσού των δικαιωμάτων μειοψηφίας οδήγησε στη συγκράτηση της αύξησης των κερδών μετά από φόρους και δικαιωμάτων μειοψηφίας (ΕΑΤΑΜ), τα οποία ανήλθαν σε € 1,17 εκατ. έναντι κερδών € 1,02 εκατ. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, καταγράφοντας αύξηση 15,1%.

Κεφαλαιακή διάρθρωση

Για ένα ακόμα τρίμηνο τα ίδια κεφάλαια του ομίλου αυξήθηκαν και κατά την 31/3/2014 ανήλθαν σε € 48,31 εκατ. αυξημένα σε σχέση με τις 31.12.2013 κατά 2,3%. Η εταιρεία και ο όμιλος σήμερα διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση με σημαντικό ύψος ιδίων κεφαλαίων και περιορισμένες υποχρεώσεις εκ των οποίων οι δανειακές εξαντλούνται στο υπόλοιπο της χρηματοδοτικής μίσθωσης για την αγορά του κτιρίου που στεγάζεται η έδρα της Εταιρείας. Ο δείκτης ξένα/ίδια κεφάλαια (σύνολο υποχρεώσεων/ίδια κεφάλαια) διαμορφώθηκε στις 31/3/2014 στο 0,11.

Ρύθμιση της αγοράς διαδικτυακής ψυχαγωγίας

Η εταιρεία Sporting Odds Ltd, θυγατρική εταιρεία της Sportingbet μέλος του Gaming VC group, αδειοδοτημένη στην Αγγλία από την Βρετανική επιτροπή παιγνίων (Gambling Commission) και στρατηγικός συνεργάτης του ομίλου Centric, έχει υπαχθεί εθελοντικά στο φορολογικό καθεστώς της μεταβατικής περιόδου της παραγράφου 12 του άρθρου 50 του ν. 4002/2011 και λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα.

Ο Ροδόλφος Οντόνι, Διευθύνων Σύμβουλος της Centric δήλωσε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το ξεκίνημα της χρήσης. Απέναντι στις αντίξοες συνθήκες οι προσπάθειες μας βρίσκουν ανταπόκριση. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία προσβλέποντας και σε άλλα τρίμηνα όπως αυτό. Πάγιος στόχος μας είναι η περεταίρω βελτίωση των επιδόσεων μας η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των συμμετοχών και των δραστηριοτήτων μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v