Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για ίδρυση ΑΕΕΑΠ μέσω ΑΣΤΑΚ συζητά η Alpha Bank

Περιμένουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να δραστηριοποιηθούμε στο χώρο των ΑΕΕΑΠ, δηλώνει η διοίκηση της Alpha Αστικά Ακίνητα. Ζητούμενο, να διαμορφωθούν συνθήκες σταθεροποίησης στην αγορά των επαγγελματικών ακινήτων.

Για ίδρυση ΑΕΕΑΠ μέσω ΑΣΤΑΚ συζητά η Alpha Bank

«Η δραστηριοποίηση στο χώρο των ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) είναι στα σχέδια μας και περιμένουμε τις κατάλληλες συνθήκες» δήλωσαν κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Αστικά Ακίνητα κ.κ. Θεμιστοκλής Κορκότζελος και Γεώργιος Ποιμενίδης.

Σύμφωνα επίσης με κύκλους προσκείμενους στο όμιλο της Alpha Bank, το πιθανότερο σενάριο θα είναι η μετατροπή της Alpha Αστικά Ακίνητα σε ΑΕΕΑΠ, με ένα χαρτοφυλάκιο που θα υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ. Για τη δημιουργία του χαρτοφυλακίου αυτού, ανοιχτό είναι το θέμα εισφοράς ακινήτων τόσο από την Alpha Bank, όπως επίσης μετρητών ή και ακινήτων από τρίτους επενδυτές.

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το μοντέλο λειτουργίας της ΑΕΕΑΠ και ζητούμενο είναι να διαμορφωθούν συνθήκες σταθεροποίησης στην αγορά των επαγγελματικών ακινήτων.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης κ. Γεώργιο Ποιμενίδη, «η ψυχολογία στην αγορά ακινήτων έχει αλλάξει και είναι σχετικά αισιόδοξος για την παραπέρα πορεία του. Μέσα στο 2014 αναμένεται μια μικρότερη διόρθωση των τιμών και ελπίζεται πως από το 2015 θα ξεκινήσει μια κάποια άλλη πορεία», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε πως ειδικά για το θέμα δημιουργίας ΑΕΕΑΠ από την Alpha Αστικά Ακίνητα, το Euro2day.gr είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά από τον Ιούνιο του 2013. 

Τέλος, στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων αποφασίστηκε: α) Η κεφαλαιοποίηση αποθεματικών με αποτέλεσμα την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από τα 3,80 στα 4,14 ευρώ β) Η μη διανομή μερίσματος παρά την υψηλή κερδοφορία (απαγόρευση εκ του νόμου, επειδή είναι θυγατρική τράπεζας).

Οι δανειακές υποχρεώσεις της Alpha Αστικά Ακίνητα είναι μηδενικές και την 31η Μαρτίου η εταιρεία διέθετε ταμείο ύψους 49 εκατ. ευρώ.

Στ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v