Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fosun: Η Folli Follie θα μπορούσε να γίνει η ελληνική Prada

Τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης της Folli Follie υπογράμμισε ο πρόεδρος της κινεζικής Fosun, μιλώντας στη Γ.Σ. της εισηγμένης. Ευκαιρία που σπεύσαμε να εκμεταλλευθούμε το Ελληνικό, τόνισε για το μνημόνιο που υπέγραψε με τη Lamda.

Fosun: Η Folli Follie θα μπορούσε να γίνει η ελληνική Prada

Τις εξαιρετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της κινεζικής εταιρίας Fosun Guo Guangchang, ο οποίος παραβρέθηκε στη σημερινή τακτική γενική συνέλευση του ομίλου Folli Follie.

«Η Folli Follie είναι η αγαπημένη μάρκα της γυναίκας μου, στην οποία αποφασίσαμε να επενδύσουμε πριν τρία χρόνια γιατί πέραν της προτίμησης, πιστέψαμε στο management της εταιρίας και στις προοπτικές της. Εκτιμούμε ότι θα μπορούσε να γίνει μια ελληνική Prada, με παγκόσμια απήχηση».

Ο πρόεδρος της Fosun ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα ως μέλος της κινεζικής αντιπροσωπείας, αναφέρθηκε και στο project του Ελληνικού, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική επενδυτική ευκαιρία, την οποία η Fosun έσπευσε να εκμεταλλευθεί.

Σημειώνεται ότι η Fosun υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη Lamda Development για την από κοινού ανάπτυξη του Ελληνικού ενώ συμφωνήθηκε και η διερεύνηση περαιτέρω συνεργασίας των δυο πλευρών στο μέλλον.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης, η Ετήσια Γενική Συνέλευση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

*Ενέκρινε της ετήσιες εταιρικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της διαχειριστικής χρήσεως 1η Ιανουαρίου 2013 - 31η Δεκεμβρίου 2013, έπειτα από ακρόαση των εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου επί των πεπραγμένων της παραπάνω χρήσεως, και του Ορκωτού Λογιστή - Ελεγκτή.

*Αποφάσισε αναφορικά με την διάθεση των καθαρών κερδών της χρήσεως 1η Ιανουαρίου 2013 - 31η Δεκεμβρίου 2013 και την μη διανομή μερίσματος κερδών στους μετόχους.

*Απάλλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Ορκωτού Λογιστή - Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2013. Υπέρ ψήφισαν 49.220.663 μετοχές, ήτοι ποσοστό 99,36% επί του συνόλου των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν.

*Ενέκρινε την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως του ποσού των 250.000.000 Ευρώ με ομολογίες μετατρέψιμες σε κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας, με κατάργηση δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας (με δικαίωμα να παρέχει αυτό περαιτέρω εξουσιοδότηση σε τρίτους) για την περαιτέρω διαπραγμάτευση και εξειδίκευση των όρων έκδοσης του ομολογιακού δανείου.

*Ενέκρινε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών διάρκειας δύο ετών με έλαχιστη τιμή 4 Ευρώ και μέγιστη τιμή 40 Ευρώ. 

*Ενέκρινε την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού της διαφοράς υπέρ το άρτιο (ποσού 50.035.000 Ευρώ), με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

*Ενέκρινε την ισόποση (ήτοι κατά ποσό 50.035.000 Ευρώ) μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου, με επιστροφή μετρητών στους μετόχους (ποσού 0,75 Ευρώ ανά μετοχή) και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και την παροχή των απαραίτητων εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας σε σχέση με την επιστροφή του ποσού της μείωσης του κεφαλαίου στους μετόχους με καταβολή μετρητών, την αποκοπή του δικαιώματος αυτού, καθώς και την ημερομηνία έναρξης καταβολής του ποσού της επιστροφής. Η Εταιρεία, με νεώτερη ανακοίνωση, θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις ημερομηνίες προσδιορισμού δικαιούχων και πληρωμής της επιστροφής κεφαλαίου.

*Ενέκρινε την τροποποίηση του διακριτικού τίτλου της Εταιρείας από «FOLLI FOLLIE GROUP» σε «FF GROUP». Υπέρ ψήφισαν 49.413.634 μετοχές, ήτοι ποσοστό 99,75% επί του συνόλου των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν. Κατά ψήφισαν 125.000 μετοχές, ήτοι ποσοστό 0,25% επί του συνόλου των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν.

Ενέκρινε την τροποποίηση των άρθρων 1 και 5 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Εξέλεξε νέα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, μετά την λήξη της θητείας του προηγούμενου, ως εξής:
Δημήτριος Κουτσολιούτσος

Γεώργιος Κουτσολιούτσος

Αικατερίνη Κουτσολιούτσου

Εμμανουήλ Ζαχαρίου

Jiannong Quian

Ειρήνη Νιώτη

Ζαχαρίας Μαντζαβίνος

Επαμεινώνδας Δαφέρμος

Γεώργιος Αρώνης

Ηλίας Κουλουκουντής

Ηλίας Κούκουτσας

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v