Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚΕ: «Το 2013 ήταν η τελευταία χρονιά της κρίσης»

Tο πρώτο φετινό τετράμηνο, έχει παρατηρηθεί άνοδος στα ξενοδοχεία της Αττικής που φτάνει έως και το 55%, σημειώνει ο οικονομικός διευθυντής της εισηγμένης. Τρέχει ήδη νέο επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού.

ΓΕΚΕ: «Το 2013 ήταν η τελευταία χρονιά της κρίσης»

Την έγκριση του αιτήματός της για ένταξη επενδυτικού της σχεδίου στον αναπτυξιακό νόμο ανακοίνωσε η διοίκηση της ΓΕΚΕ (ξενοδοχείο President στην Αθήνα) στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της που έγινε την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ο οικονομικός διευθυντής της εισηγμένης Χρήστος Παπαδόπουλος ανέφερε πως το επενδυτικό σχέδιο είναι ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, αφορά εργασίες περαιτέρω εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του ξενοδοχείου President, καθώς και ότι θα χρηματοδοτηθεί κατά 80% από ίδια κεφάλαια και κατά 20% (700 χιλιάδες ευρώ) μέσω επιδότησης. Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε ήδη πριν από λίγους μήνες.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στην οικονομική κατάσταση της εταιρείας: «Το ξενοδοχείο κατάφερε να αμυνθεί με επιτυχία την περίοδο της πενταετούς βαθιάς κρίσης, κατά τη διάρκεια της οποίας 87 ξενοδοχειακές μονάδες της Αττικής διέκοψαν τη λειτουργία τους. Αυτό οφείλεται τόσο στο ότι η διοίκηση λειτούργησε αποτελεσματικά, όσο και σε άλλους παράγοντες όπως ο μηδενικός τραπεζικός δανεισμός και το χαμηλό ύψος των απαιτήσεων. Πιστεύουμε πως το 2013 ήταν η τελευταία χρονιά της κρίσης. Το πρώτο φετινό τετράμηνο, έχει παρατηρηθεί άνοδος στα ξενοδοχεία της Αττικής που φτάνει έως και το 55%. Το President τη συγκεκριμένη περίοδο σημείωσε αύξηση γύρω στο 45%, με το δεύτερο τρίμηνο να κινείται ακόμη καλύτερα και όλα να δείχνουν πως και τους υπόλοιπους μήνες του 2014, τα πράγματα θα κυλήσουν ικανοποιητικά».

Η τακτική γενική συνέλευση της Παρασκευής αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το υλοποιούμενο επενδυτικό πρόγραμμα του ξενοδοχείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v