Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΕΛ: Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου έως 19,16 εκατ.

Την αύξηση κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 19.159.470 ευρώ, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, με αναλογία 1 νέα για κάθε 4 παλιές μετοχές με τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ, αποφάσισε η β΄ επαναληπτική έκτακτη Γ.Σ. της ΝΕΛ. Θα συμμετάσχει η Αltana Navigation.

ΝΕΛ: Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου έως 19,16 εκατ.
Η ΝΕΛ ανακοινώνει ότι στις 25/6/2014 η Β΄ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της, με απαρτία 37,11 %, αποφάσισε με πλειοψηφία 100% των παρισταμένων μετόχων την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της μέχρι του ποσού των 19.159.470 ευρώ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Ειδικότερα, θα εκδοθούν μέχρι 63.864.900 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, οι οποίες θα διατεθούν στους μετόχους της εταιρείας με αναλογία 1 νέα μετοχή για κάθε 4 παλιές με τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ. Η τιμή διάθεσης μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Κλάσματα μετοχής δεν θα εκδοθούν. Η χρονική περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης θα διαρκέσει 15 ημέρες.

Σε περίπτωση που δεν καλυφθεί εξ ολοκλήρου το ποσό της αύξησης, μετά την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης και τυχόν διάθεσης αδιάθετων μετοχών από το Δ.Σ. της εταιρίας, το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί κατά το ποσό της τελικής κάλυψης, σύμφωνα με το άρθρο 13 α του κ.ν. 2190/1920 τροποποιουμένου αναλόγως του άρθρου 5 του καταστατικού.

Επιπλέον, χορηγήθηκε εξουσιοδότηση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας προκειμένου να διαθέσει τις (τυχόν) αδιάθετες μετοχές που θα προκύψουν από τη μη άσκηση αριθμού δικαιωμάτων προτίμησης, κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια και υπό τους περιορισμούς της κείμενης νομοθεσίας, στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προεγγραφής ή / και σε τρίτους επενδυτές, άλλως η αύξηση θα ισχύει μέχρι του ποσού της κάλυψης, βάση του άρθρου 13α' του κ.ν.2190/20.

Ως προς τη διάθεση των νέων μετοχών, αποφασίστηκαν τα εξής:

Δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση του κεφαλαίου θα έχουν:

(α) όλοι οι κάτοχοι υφιστάμενων κοινών μετοχών της εταιρίας, οι οποίοι κατ' άρθρο 5 παρ. 2 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) κατά τη δεύτερη εργάσιμη (record date) που έπεται της ημερομηνίας αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, όπως αυτή θα καθοριστεί και ανακοινωθεί από το Δ.Σ. της εταιρίας, εφόσον διατηρούν τα εν λόγω δικαιώματα κατά το χρόνο ενάσκησής τους και

(β) όσοι αποκτήσουν δικαιώματα προτίμησης επί των Νέων Μετοχών κατά την περίοδο διαπραγμάτευσής τους στο Χ.Α.

Η προθεσμία για την καταβολή του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ορίζεται σε 4 μήνες δυνάμενη να παραταθεί κατά 1 ακόμη μήνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Τα δικαιώματα προτίμησης, τα οποία δεν θα ασκηθούν μέχρι τη λήξη της περιόδου άσκησης των εγγραφών αποσβένονται και παύουν να ισχύουν (άνευ οιασδήποτε αποζημίωσης).

Επίσης εξουσιοδοτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο να ορίσει σε χρόνο μεταγενέστερο της γενικής συνέλευσης:

α) τους όρους του δικαιώματος προεγγραφής καθώς και τον τρόπο και την προθεσμία άσκησής του,

β) το τυχόν ανώτατο ποσοστό αδιάθετων μετοχών που ενδέχεται να διατεθεί στους ασκήσαντες το δικαίωμα προεγγραφής και τον τρόπο κατανομής των τυχόν αδιάθετων μετοχών στους ασκήσαντες το δικαίωμα προεγγραφής και

γ) τη διαδικασία για την επιστροφή δεσμευμένων ποσών σε περίπτωση μερικής ή μη ικανοποίησης των ασκηθέντων δικαιωμάτων προεγγραφής ως και κάθε άλλη λεπτομέρεια αναφορικά με το δικαίωμα προεγγραφής.

Τέλος, επετράπη στο διοικητικό συμβούλιο η θέση ανώτατου ορίου στον αριθμό τυχόν αδιάθετων μετοχών που ενδέχεται να διατεθούν στους επενδυτές που θα ασκήσουν το ως άνω δικαίωμα προεγγραφής όπως επίσης και να αποφασίζει ότι όλες, μερικές ή καμία από τις τυχόν αδιάθετες μετοχές θα διατεθούν, κατά τη διακριτική ευχέρεια του διοικητικού συμβουλίου. Τυχόν μετοχές που δεν θα έχουν αναληφθεί, μετά το τέλος της προθεσμίας, αποφασίστηκε να διατεθούν ελεύθερα από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας κατά τη κρίση του με απόφασή του κατ' άρθρο 13 παρ. 5 - 9 του Κ.Ν. 2190/1920, ως ισχύει, στην τιμή διάθεσης.

Σημειώνεται ότι ο βασικός μέτοχος Αltana Navigation Ltd δήλωσε ότι προτίθεται να διατηρήσει το ποσοστό συμμετοχής του στην εταιρία τόσο κατά την αύξηση όσο και για 6 μήνες μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Οι άλλοι βασικοί μέτοχοι ήτοι οι I.S.F. I-Square Fund, Ercolana Holdings Ltd και Antelope Shipping Inc δεν παρέστησαν ούτε εκπροσωπήθηκαν στη γενική συνέλευση.

Τέλος, όσον αφορά τη χρήση των κεφαλαίων που θα αντληθούν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, αποφασίστηκε να διατεθούν μετά την αφαίρεση των αναλογούντων εξόδων έκδοσης για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v