Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανεβάζει ταχύτητα» η Byte

"Το πρώτο φετινό τρίμηνο ήταν πολύ καλύτερο από το περυσινό και επίσης ικανοποιητικά εξελίσσεται και το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό που επιθυμούμε είναι να επικρατήσει πολιτική ομαλότητα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Byte.

«Ανεβάζει ταχύτητα» η Byte

«Το 2013 ήταν μια καλή χρονιά για την Byte Computers και πιστοποίησε όλη τη θετική προεργασία που είχε γίνει κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Η εταιρεία κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της οικονομικής κρίσης, προστατεύοντας το προσωπικό της και μάλιστα από πέρυσι έχουμε προχωρήσει και σε κάποιες προσλήψεις. Η φετινή αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερη», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Σπύρος Βυζάντιος κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βυζάντιος έκανε αναφορά στις σημαντικά ανοδικές επιδόσεις της εταιρείας τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών, όσο και σε επίπεδο λειτουργικών κερδών (EBITDA), σημειώνοντας και μια σειρά νέων εργασιών που έχει αναλάβει η εταιρεία τόσο στον ιδιωτικό, όσο κυρίως στο δημόσιο τομέα.

Ενώ πέρυσι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της εταιρείας ήταν γύρω στα δύο εκατ. ευρώ, το ποσό αυτό σήμερα κυμαίνεται γύρω στα 20 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει χρονικό ορίζοντα διετίας. Επίσης, η εισηγμένη έχει υποβάλει προσφορές σε διαγωνισμούς άνω των 30 εκατ. ευρώ (μεταξύ των οποίων και σε κάποια τμήματα του Σύζευξις), η έκβαση των οποίων δεν μπορεί φυσικά να προσδιοριστεί από τώρα.

«Το πρώτο φετινό τρίμηνο ήταν πολύ καλύτερο από το περυσινό και επίσης ικανοποιητικά εξελίσσεται και το δεύτερο τρίμηνο. Μακάρι να μην προκύψει κάποια απρόοπτη εξέλιξη και να κλείσουμε τη χρονιά με κερδοφόρο αποτέλεσμα.

Αυτό που επιθυμούμε είναι να επικρατήσει πολιτική ομαλότητα. Κάθε φορά που γίνονται εκλογές, παρατηρούμε κάποιους μήνες πριν και κάποιους μήνες μετά, οι υπεύθυνοι να κατεβάζουν τα μολύβια. Φανταστείτε τι θα γίνει αν πάμε σε πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις;» αναρωτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Byte.

Τέλος, ο κ. Βυζάντιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr, αναφέρθηκε στις σχέσεις της εταιρείας με τις τράπεζες, τις οποίες θεώρησε πολύ καλές. «Οι τράπεζες μας εμπιστεύονται για το σημερινό μας έργο, όσο και για την ιστορία μας. Δεν είμαστε καινούριοι στην αγορά, καθώς η εταιρεία λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων προχώρησε στην εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, ή καλύτερα επανεξέλεξε τα προϋπάρχοντα μέλη του Δ.Σ..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v