Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Inform Λύκος: Κοιτάζει για εξαγορές στη κεντρική Ευρώπη

Αντίθετα με τις θετικές προοπτικές στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον κ. Λύκο, η κατάσταση στην Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει σφιχτή. Τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση.

Inform Λύκος: Κοιτάζει για εξαγορές στη κεντρική Ευρώπη

Για θετικές μακροπρόθεσμες προοπτικές του ομίλου Inform Λύκος στην Ευρώπη μίλησε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Νικόλαος Λύκος, στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Πολιτική του oμίλου είναι η σταδιακή μεταφορά από την Αυστρία στη Ρουμανία ενός σημαντικού ποσοστού παραγωγής καρτών, με στόχο το χαμηλότερο κόστος (προβλέπεται το 75% του συνόλου της παραγωγής να γίνεται στη Ρουμανία, από 25% που είναι σήμερα) καθώς και η διεκδίκηση περισσότερων εργασιών τυποποίησης στην Ευρώπη και σε άλλα σημεία του πλανήτη.

Σύμφωνα μάλιστα με το γενικό διευθυντή της εταιρείας κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο εξετάζεται -μεταξύ άλλων- και το ενδεχόμενο εξαγορών εταιρειών στη κεντρική και δυτική Ευρώπη, αναφέροντας ενδεικτικά χώρες όπως η Γερμανία και η Ελβετία.

Αντίθετα με τις θετικές προοπτικές στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον κ. Λύκο, η κατάσταση στην Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει σφιχτή, ο ανταγωνισμός σε πολλές γίνεται από εταιρείες που παρανομούν (π.χ. ανασφάλιστη εργασία) και οι προοπτικές είναι πολύ συγκρατημένες. Βέβαια, εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ η πολιτική της Inform Λύκος να προσπαθεί να πουλήσει στους πελάτες της θυγατρικής της Austrian Cards και τα προϊόντα της μητρικής εταιρείας.

Περί δημόσιας πρότασης

Ο κ. Λύκος επίσης αναφέρθηκε και στην (ανεπιτυχή τελικά) δημόσια πρόταση που είχε κάνει στους μετόχους μειοψηφίας της εισηγμένης, είτε να πουλήσουν προς 1,50 ευρώ ανά μετοχή, είτε να αντάλλασσαν τις μετοχές τους με τίτλους αυστριακής εταιρείας που σκοπό είχε να εισαχθεί σε χρηματιστήριο του εξωτερικού.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων, σημείωσε, μεταξύ άλλων:

• Λυπάμαι γιατί δεν έπεισα τους μετόχους μειοψηφία στο εγχείρημα εγγραφής σε άλλο χρηματιστήριο, προκειμένου η εταιρεία να αντλήσει ευκολότερα χρηματοδότηση.
• Δεν τίθεται θέμα νέας δημόσιας πρότασης από το βασικό μέτοχο.
• Διερευνώνται εναλλακτικά σχέδια χρηματοδότησης από θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου (ενδεχομένως και αυτόνομη εισαγωγή σε κάποια χρηματιστηριακή αγορά)

Μεταξύ άλλων, η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε:

• Τη μη διανομή μερίσματος.
• Τη δυνατότητα αγοράς 28.000 ιδίων μετοχών προκειμένου αυτές να δοθούν ως κίνητρο σε στελέχη Ομίλου.
• Την δυνατότητα προσφοράς υπηρεσιών συμβούλου της βασικής μετόχου της εισηγμένης (εταιρεία Lykos AG) προς τη θυγατρική της Inform Λύκος Austrian Cards, με όρους αγοράς και με ανώτατο όριο αμοιβής το ένα εκατομμύριο ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v