Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σελόντα: Σε τεταμένο κλίμα η συνέλευση

Καταψήφισε τα θέματα της τακτικής γενικής συνέλευσης ο Γεωργιανός μέτοχος Kahka Bernukize, δεν παρέστη η Τράπεζα Πειραιώς. Πώς προχωρά το σχέδιο εξυγίανσης.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Σελόντα: Σε τεταμένο κλίμα η συνέλευση

Σε ηλεκτρισμένο κλίμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εξ αναβολής τακτική γενική συνέλευση της Σελόντα, με την πλευρά της Linneaus Capital που κατέχει το 19,02% της εισηγμένης να καταψηφίζει την πλειοψηφία των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και την Πειραιώς να είναι απούσα.

Η πλευρά του Γεωργιανού επιχειρηματία Kahka Bernukize μετόχου της Linnaeus Capital –σ.σ. καταψήφισε τις οικονομικές καταστάσεις, την απαλλαγή των μελών του δ.σ., τις αμοιβές, κλπ- και η Τράπεζα Πειραιώς ήταν άλλωστε οι δύο μέτοχοι της εισηγμένης που είχαν ζητήσει στις αρχές Ιουνίου την αναβολή της τακτικής γενικής συνέλευσης της.

Η απουσία της Πειραιώς, η οποία αν και είχε δεσμεύσει τις μετοχές δεν παρέστη στη συνέλευση, έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τη δημοσίευση πρόσκλησης για έκτακτη συνέλευση της Σελόντα η οποία θα κληθεί να αποφασίσει επί της ουσίας την εξυγίανση της, αλλά και των δηλώσεων στελεχών της για συμφωνία με τις τράπεζες. Πάντως μέχρι στιγμής στο μέτωπο της Τράπεζας Πειραιώς οι αποφάσεις ως προς το σχέδιο εξυγίανσης για τη μετοχοποιηση των χρεών της Σελόντα δεν έχουν λάβει το "πράσινο φως" από τα Εγκριτικά κλιμάκια, κάτι που επιβεβαίωσαν στο Euro2day.gr στελέχη της εισηγμένης.

Σε ότι αφορά στα 10 ερωτήματα που είχε θέσει η Linneaus προς τη διοίκηση της εταιρείας κατά την αναβληθείσα γενική συνέλευση του Ιουνίου, ο πρόεδρος της συνέλευσης ο κ. Βασίλης Στεφανής σε κάποια εξ αυτών δεν απάντησε, επικαλούμενος το επιχειρηματικό απόρρητο και την εμπιστευτικότητα για θέματα όπως το business plan του ομίλου και τον νομικό έλεγχο, ενώ αναφορικά με τα αποθέματα επεσήμανε ότι η πιο πρόσφατη έκθεση είναι στα χέρια των τραπεζών.

Σχετικά με τις αμοιβές του διοικητικού συμβουλίου, ο κ. Στεφανής απάντησε ότι απαρέγκλιτα ακολουθούν τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης. Όπως είπε ο ίδιος για την περίοδο του 2012 οι αμοιβές ήταν 1,567 εκατ. ευρώ και για το 2013 στα 1,434 εκατ. ευρώ. Το ποσό των 2,346 εκατ. ευρώ προκύπτει από τις αμοιβές συμπεριλαμβανομένων και των καταστατικών οργάνων του Περσέα, όπως σημείωσε.

Για την τρέχουσα χρήση οι μικτές αμοιβές - θέμα το οποίο καταψήφισε η Linneaus Capital, είναι μικτά για τον Β. Στεφανή 14.000 ευρώ το μήνα, τον Ι. Στεφανή στα 18.900 ευρώ, τον κ. Ανδριανόπουλο στα 14.900 ευρώ, τον κ. Πίππα στα 13.700 ευρώ και τον κ. Ζαχαριάδης στα 8.100 ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v