Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΕΧ Ανεμος: Καλύφθηκε η δημόσια προσφορά

Καλύφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η δημόσια προσφορά την Ελληνική Τεχνοδομική Ανεμος για την είσοδο στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. με άντληση 40 εκατ. ευρώ. Επηρεάστηκε δυσμενώς από την αναστάτωση στις ευρωπαϊκές αγορές.

ΕΛΤΕΧ Ανεμος: Καλύφθηκε η δημόσια προσφορά

Καλύφθηκε η δημόσια προσφορά της θυγατρικής του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Ελληνική Τεχνοδομική Ανεμος, για την είσοδο στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. με άντληση 40 εκατ. ευρώ. Το 50% καλύφθηκε από ιδιώτες και το 50% από θεσμικούς επενδυτές. Πρόκειται για την πρώτη εισαγωγή στην Κύρια Αγορά έπειτα από πέντε χρόνια η οποία πραγματοποιήθηκε εν μέσω της δυσμενούς συγκυρίας στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω Πορτογαλίας. 

Τα νέα κεφάλαια, που μπορεί να φτάσουν τα 40 εκατ. ευρώ, θα χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής τεσσάρων νέων αιολικών πάρκων της εταιρείας μέσω της λειτουργία των οποίων η δυναμικότητα της Ελληνική Τεχνοδομική Ανεμος θα αυξηθεί από 164 MW σήμερα σε 265 MW μέχρι το τέλος του 2015. Πρόκειται για τρία αιολικά πάρκα στην Πελοπόννησο και ένα στο Εβρο, συνολικής επένδυσης 107,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, στην τρέχουσα χρήση θα υπάρξει μείωση του κύκλου εργασιών της εταιρείας «λόγω της μείωσης στα τιμολόγια πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας των έργων ΑΠΕ (μεσοσταθμικά για τα έργα της εταιρείας περίπου 5%)» μέσω των κυβερνητικών μέτρων για περιορισμό των ελλειμμάτων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η μείωση θα ήταν μεγαλύτερη, αλλά πρόκειται να αντισταθμιστεί από τη λειτουργία αιολικού πάρκου στη θέση Λαμπούσα Τροιζηνίας για ολόκληρο το 2014. Παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών, τα αποτελέσματα εκμετάλλευσης θα είναι αυξημένα επισημαίνεται στο ενημερωτικό δελτίο.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2014 η Ελληνική Τεχνοδομική Ανεμος παρουσίασε κύκλο εργασιών 9,83 εκατ. ευρώ (από 11,1 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2013), ενώ τα κέρδη μετά φόρων υποχώρησαν στα 1,86 εκατ. ευρώ από 2,9 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Στο σύνολο της χρήσης 2013, τα έσοδα ανήλθαν σε 36,9 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά φόρων σε 2,67 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 28/3/2014 η έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 6.200.100 ευρώ με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, με καταβολή μετρητών και την έκδοση 20.667.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία.

Οι νέες μετοχές θα έχουν δικαίωμα απόληψης μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 2014, εφόσον συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για καταβολή μερίσματος από τη χρήση 2014.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα καλυφθεί ως εξής:

• Ποσοστό τουλάχιστον 30% των τίτλων της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι 6.200.100 μετοχές) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών Ιδιωτών Επενδυτών.
• Το υπόλοιπο 70% των μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι 14.466.900 μετοχές) θα κατανεμηθεί μεταξύ των δύο κατηγοριών με βάση τη συνολική ζήτηση που θα εκδηλωθεί σε κάθε κατηγορία επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v