Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΙΕΜΕΚ: Συζητά τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου

Η διοίκηση της εισηγμένης σημειώνει πως βρίσκεται σε συζητήσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου της στα Οινόφυτα με στόχο τη δημιουργία μεγάλου επιχειρηματικού πάρκου. Πώς κινήθηκαν τα αποτελέσματα εξαμήνου.

ΕΛΒΙΕΜΕΚ: Συζητά τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου

Σε υποχώρηση επιδόσεων υποχρεώθηκε η ΕΛΒΙΕΜΕΚ το πρώτο εξάμηνο του 2014, καθώς η δραστηριότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επιβαρύνθηκε από το νέο θεσμικό πλαίσιο που μεταξύ άλλων υποχρέωσε σε αναδρομικές εκπτώσεις για το έτος 2013.

Έτσι, ο κύκλος εργασιών υποχώρησε από τα 663 στα 376 χιλ. ευρώ, το EBITDA από +243 διαμορφώθηκε σε -203 χιλ. ευρώ και τα αποτελέσματα προ φόρων επιδεινώθηκαν από -6 σε -450 χιλ. ευρώ.

Αντίθετα, τα καθαρά αποτελέσματα (-450 χιλ. έναντι -1,95 εκατ. ευρώ) βελτιώθηκαν καθώς πέρυσι είχαν επιβαρυνθεί εκτάκτως από αναβαλλόμενη φορολογία (μεταβολή φορολογικού συντελεστή στο 26%).

Στις 30/6/2014 τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης ανέρχονταν στα 24,48 εκατ. ευρώ και ο καθαρός της δανεισμός στα 6,84 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τις προοπτικές της ΕΛΒΙΕΜΕΚ, η διοίκησή της αναφέρει: «Η εταιρεία ευρίσκεται σε συζητήσεις, για την αξιοποίηση του ακινήτου της στα Οινόφυτα με στόχο τη δημιουργία μεγάλου επιχειρηματικού πάρκου.

Μετά την έκδοση της άδειας εγκατάστασης μονάδας διαλογής, υποσυσκευασίας και διακίνησης προϊόντων ανακύκλωσης για την ιδιοκτησία της εταιρείας στη θέση Βούλα Ρέμα του Αγίου Θωμά Βοιωτίας, με την με αρ. πρωτ. 3468/2011 από 16.5.2012 απόφαση Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η εταιρεία ευρίσκεται σε αναζήτηση συνεργασιών και συμμαχιών για την αξιοποίηση της σημαντικής αυτής άδειας.

Ο κυριότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η επιχείρηση είναι να μην υλοποιηθούν άμεσα τα σχέδια της εταιρείας για το εμπορευματικό κέντρο, επί της ιδιοκτησίας της στην περιοχή Οινοφύτων μεγέθους 830 στρεμμάτων, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, η οποία δυσκολεύει τη δημιουργία συμμαχιών, την ανεύρεση χρηματοδοτών, ενώ παράλληλα μειώνει και την προοπτική διάθεσης των χώρων του εμπορευματικού κέντρου σύμφωνα με τα μεγέθη, με τα οποία η εταιρεία έχει διαμορφώσει το business plan».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v