Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dionic: Περιορισμός ζημιών και αύξηση τζίρου στο εξάμηνο

Βελτίωση των αποτελεσμάτων της στο εξάμηνο του 2014 εμφάνισε η Dionic, η οποία σημείωσε αύξηση τζίρου 8,64% και μείωση ζημιών στα 2,09 εκατ. ευρώ από 3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Dionic: Περιορισμός ζημιών και αύξηση τζίρου στο εξάμηνο
Στα 21,5 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Dionic στο εξάμηνο του 2014, έναντι 19,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013, αυξημένος κατά 8,64%.

Τα μικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 6,5 εκατ. ευρώ έναντι 5,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 1,7 εκατ. ευρώ έναντι 0,8 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2013.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν σε 0,53 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,45 εκατ. το εξάμηνο του 2013, ενώ οι ζημίες προ φόρων του ομίλου (ΕΒΤ) διαμορφωθήκαν στο εξάμηνο του 2014 σε 2,02 εκατ. ευρώ έναντι 3,24 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Οι ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 2,09 εκατ. ευρώ έναντι 3 εκατ. που ήταν στο εξάμηνο της προηγούμενης χρήσης.

Ενέργειες για άρση επιτήρησης - ΑΜΚ έως 4,995 εκατ.

Εν τω μεταξύ η εταιρία γνωστοποιεί ότι συνεχίζει τις προσπάθειές της για άρση των μετοχών της από την κατηγορία της Επιτήρησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΧΑΕ στη συνεδρίασή της 9ης Απριλίου 2014, εξέτασε την πλήρωση των κριτηρίων ένταξης στην κατηγορία επιτήρησης της εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.4 του Κανονισμού του Χ.Α.

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΧΑΕ στις 10.4.2014 αποφάσισε την υπαγωγή των μετοχών της εταιρίας στην Κατηγορία Επιτήρησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1γ του άρθρου 3.1.2.4 του Κανονισμού του Χ.Α., καθώς διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ομίλου είναι σημαντικό.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ομίλου στις 30.6.2014 ανήλθαν σε 3,9 εκατ. ευρώ έναντι 3,4 εκατ. ευρώ στις 28.8.2014. Τα ποσά αυτά αφορούν υποχρεώσεις προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και φορολογικές υποχρεώσεις για τα οποία έχουν υποβληθεί σχετικές αιτήσεις ρύθμισης στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας και αναμένεται η οριστικοποίηση τους.

Επίσης και από το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων ποσό 48 εκατ. ευρώ βρίσκεται σε διαδικασία ρύθμισης-αναδιάρθρωσης με τις πιστώτριες τράπεζες

Επιπλέον, η B΄ επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η οποία συνήλθε στις 25.7.2014 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με σκοπό τη συνολική άντληση κεφαλαίων έως του ποσού €4.995.000, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων κατά την αναλογία συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Στα πλαίσια της ανωτέρω απόφασης, θα εκδοθούν έως 16.650.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,30 εκάστη και με τιμή διάθεσης €0,30 εκάστη των νέων μετοχών.

Η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την εξειδίκευση των όρων εκδόσεως των νέων μετοχών αυτών, τον καθορισμό των διαδικαστικών και τεχνικών λεπτομερειών για την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης, την ακριβή αναλογία σχέσης συμμετοχής κάθε παλαιάς μετοχής προς κάθε νέα μετοχή, συμπεριλαμβανομένης της πρόσκλησης και του ορισμού προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει ν' ασκηθούν τα εν λόγω δικαιώματα προτίμησης, τον καθορισμό των τεχνικών και διαδικαστικών όρων προεγγραφής και διάθεσης τυχόν αδιάθετων μετοχών, καθώς και τη διεκπεραίωση κάθε άλλου συναφούς θέματος με την εν λόγω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Τέλος γνωστοποιήθηκε στη Γενική Συνέλευση και κατατέθηκε στο προεδρείο της, η έγγραφη δήλωση του βασικού μετόχου, κατ' άρθρο 4.1.4.1.2(1)(ε) του Κανονισμού του Χ.Α.Α. του κ. Θωμά Ρούμπα Προέδρου του Δ.Σ και βασικού μετόχου της εταιρείας περί πρόθεσης διατήρησης εν μέρει του ποσοστού συμμετοχής του στην εταιρία: i) έως την ολοκλήρωση της αύξησης και την εισαγωγή των νέων μετοχών, ii) για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της τρέχουσας χρήσης. Σκοπός της αυξήσεως είναι η κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας και των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, η διασφάλιση της ύπαρξης ρευστότητας στην εταιρεία, ώστε να είναι εφικτή ανά πάσα στιγμή η εξυπηρέτηση τυχόν οφειλών της .

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι η αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στην επιτυχή υλοποίηση της προαναγγελθείσας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Επίσης στις 25.7.2014 πραγματοποιήθηκε και η γενική συνέλευση των Ομολογιούχων του από 08.10.2010 Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου συνολικού ποσού €1.500.000 εκδόσεως της εταιρείας στην οποία αποφασίστηκαν:

α) Η μετάθεση της Ημερομηνίας Λήξεως των Ομολογιών και της Ημερομηνίας Λήξεως του Ομολογιακού Δανείου κατά 24 μήνες, ήτοι από 08.08.2014 σε 08.08.2016. Εν όψει τούτου τροποποιείται/προσαρμόζεται η Ημερομηνία Μετατροπής ως η πρώτη Εργάσιμη Ημέρα μετά το πέρας δύο μηνών από την 08.08.2014, και εφεξής κάθε Εργάσιμη Ημέρα μετά την παρέλευση 1 μηνός μέχρι και την Ημερομηνία Λήξεως του Ομολογιακού Δανείου.

(β) Η τροποποίηση του Συμβατικού Επιτοκίου, το οποίο θα σημαίνει το σταθερό επιτόκιο ύψους 9,5%, ετησίως, ή το ανώτατο επιτρεπόμενο δικαιοπρακτικό επιτόκιο στην περίπτωση που προβλέπεται στον όρο 3.2. του Προγράμματος.

(γ) Η τροποποίηση του Λόγου Μετατροπής προκειμένου, κατά τις Ημερομηνίες Μετατροπής, κάθε Ομολογία να δύναται, κατ' επιλογήν των Ομολογιούχων, να μετατραπεί σε 33.330 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της Εκδότριας, ονομαστικής αξίας €0,30 εκάστη, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην από 22.07.2013 απόφαση ΓΣ της Εκδότριας, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

(δ) Η τροποποίηση οιουδήποτε άλλου Όρου του Δανείου που συνεπάγονται οι ανωτέρω τροποποιήσεις.

(ε) Η τροποποίηση κάθε σχετικού με το Δάνειο αυτό εγγράφου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v