Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασπίς:Εξαγόρασε τη σουηδική Aspis Liv Forsakrings

Στην εξαγορά του 95% της σουηδικής ασφαλιστικής εταιρείας Aspis Liv Forsakrings AB και της θυγατρικής της Aspis Fastighets AB, συμφερόντων του Παύλου Ψωμιάδη, προχωρά ο Όμιλος Ασπίς. Καταθέτει σήμερα δημόσια πρόταση για την εξαγορά της Laser Επενδυτικής, σύμφωνα με πληροφορίες του Stockwatch.

Ασπίς:Εξαγόρασε τη σουηδική Aspis Liv Forsakrings
Στην εξαγορά του 95% της σουηδικής ασφαλιστικής εταιρείας Aspis Liv Forsakrings AB και της θυγατρικής της Aspis Fastighets AB, συμφερόντων του Παύλου Ψωμιάδη, προχωρά ο Όμιλος Ασπίς. Καταθέτει σήμερα δημόσια πρόταση για την εξαγορά της Laser Επενδυτικής, σύμφωνα με πληροφορίες του Stockwatch.

Σύμφωνα με το κυπριακό site, η εξαγορά της εν λόγω εταιρείας θα γίνει με την έκδοση και παραχώρηση νέου κεφαλαίου που θα γίνει στις 16 Μαΐου του 2007. Το τίμημα αγοράς ανέρχεται σε 16,15 εκ. ευρώ και θα πληρωθεί με την έκδοση και παραχώρηση προς τον πωλητή 8,075,000 μετοχών της εταιρείας, ονομαστικής αξίας £0,40 έκαστη προς £1,156 ανά μετοχή.

Η εταιρεία Aspis Liv Forsakrings AB έχει ως κύριους μετόχους τις Aspis Capital ΑΕ με 85,5% και την ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ με 9,5% και οι δυο είναι συμφερόντων του κ. Παύλου Ψωμιάδη, πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες δραστηριοποιούνται στην αγορά ασφαλειών ζωής, ατυχημάτων και ανικανότητας στη Σουηδία, με συνολικά ασφάλιστρα €18,3 εκ. και καθαρά κέρδη €815,000 για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31/12/2006. Επιπρόσθετα οι εταιρείες έχουν ασφαλιστικά αποθεματικά περί τα €41,8 εκ. και καθαρά κεφάλαια περί τα €7,0 εκ.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Aspis Λάμπρο Χριστοφή, η σουηδική ασφαλιστική εταιρεία που θα εξαγοραστεί, έχει εξαιρετικά εισοδήματα με πολύ υψηλή κερδοφορία. ”Τον όμιλο Ασπίς τον ενδιαφέρει η επέκταση του και σε άλλες σκανδιναβικές χώρες και αυτή η εξαγορά, γίνεται στα πλαίσια της μεγαλύτερης επέκτασης μας”, τόνισε.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η εξαγορά της εταιρείας Aspis Liv Forsakrings AB τέλει υπό την αίρεση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας και την Έγκριση από τις Αρμόδιες Αρχές της Σουηδίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Stockwatch, ο Όμιλος Ασπίς θα υποβάλλει σήμερα δημόσια πρόταση για εξαγορά του 50% συν 1 μετοχή της Laser Επενδυτικής. Η ΔΠ της Ασπίς θα έχει αντίτιμο 0,11 ευρώ ανά μετοχή και σε περίπτωση που ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα έχει συνολικό κόστος 700 χιλ. ευρώ.

H ΔΠ για εξαγορά της Laser, ακολούθησε τη δημόσια προσφορά του ελλαδικού ομίλου για εξαγορά και της Λήδας Επενδυτικής με προτεινόμενη αντιπαροχή τα 0,14 ευρώ ανά μετοχή.

Τόσο, η εξαγορά της Λήδας, όσο και της Laser Επενδυτικής θα λειτουργήσει ως σχήμα αναγκαίο για τη διεύρυνση της Aspis Holdings εκτιμάει η εταιρεία, σε διάφορους τομείς όπως αυτούς των κτηματικών έργων και των κτηματομεσιτικών εργασιών.

Η Laser Επενδυτική είναι επενδυμένη σε τραπεζικούς τίτλους (Τράπεζα Κύπρου, Marfin Popular) και στις εταιρείες Louis, SFS, Petrolina και Avacom Public.

Αντίδραση για Universal Bank

Ανυπόστατη και άδικη θεωρεί τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να καλέσει τον Όμιλο Ασπίς να προχωρήσει σε νέα αναθεωρημένη πρόταση στα 2,70 ευρώ για εξαγορά της Universal Bank ο ελλαδικός όμιλος, όπως μεταδίδει το Stockwatch.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Aspis Holdings Λάμπρο Χριστοφή, θα πληρώσουν το τίμημα που τους αναλογεί σε περίπτωση που το ΧΑΚ υιοθετήσει την εισήγηση της ΕΚ.

Απαντώντας στα λεγόμενα του κ. Χριστοφή, ο πρόεδρος της ΕΚ Γιώργος Χαραλάμπους τόνισε ότι είναι πλήρως στοιχειοθετημένη αυτή τους η απόφαση και αναφέρει ότι προήλθε μετά από συνεργασία με τις εποπτικές αρχές της Ελλάδος.

Η ΕΚ, να σημειωθεί, προχώρησε σε αυτή την απόφαση, αφού μετά από έρευνα που διεξήγαγε, διαφάνηκε ότι οι εταιρείες Ασπίς Πρόνοια Α.Ε.Γ.Α. και Commercial Value Α.Α.Ε ενήργησαν σε συνεννόηση με το Γεώργιο Στεφάνου για τους σκοπούς της ΔΠ. Συγκεκριμένα, αποδείχθηκε ότι προχώρησαν σε αγορές τίτλων της USB στα 2,70 ευρώ αντί στα 2,35 ευρώ που ήταν η δημόσια προσφορά προς τους μετόχους της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο