Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IMAKO: Deal για απόκτηση του 33% από Ρέστη (upd)

Μέσω reverse split, επιστροφής κεφαλαίου και εν συνεχεία αύξησης κεφαλαίου και κάλυψής της με ιδιωτική τοποθέτηση από τον κ. Β Ρέστη θα αποκτήσει ο τελευταίος το 33,45% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιmako Media.

IMAKO: Deal για απόκτηση του 33% από Ρέστη (upd)
Μέσω reverse split, επιστροφής κεφαλαίου και εν συνεχεία αύξησης κεφαλαίου και κάλυψής της με ιδιωτική τοποθέτηση από τον κ. Β Ρέστη θα αποκτήσει ο τελευταίος το 33,45% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιmako Media.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα bridge financing σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη που θα επιτρέψει στην Ιmako Media να χρηματοδοτήσει με νέα κεφάλαια τα φιλόδοξα σχέδια της για κυκλοφορία νέων εντύπων στην ελληνική αγορά.

Το σχήμα που συζητιόταν αρχικώς ήταν απλή αύξηση κεφαλαίου με κάλυψή της μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης από την πλευρά Ρέστη. Η άνοδος όμως της τιμής της μετοχής μάλλον άλλαξε τα σχέδια.

Έτσι αρχικά θα διενεργηθεί reverse slit εν συνεχεία μείωση μετοχικού κεφαλαίου με επιστροφή 0,76 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους και τέλος αύξηση κεφαλαίου με μετρητά και με παραίτηση μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης προκειμένου να καλυφθεί από τον κ. Β. Ρέστη.



Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας Ιmako Media ενημερώθηκε από τον Πρόεδρό του και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Πέτρο Κωστόπουλο, μέτοχο της πλειοψηφίας με ποσοστό περίπου 60,32%, ότι ο τελευταίος συνήψε συμφωνία με την εφοπλιστική οικογένεια Ρέστη, για την είσοδο εταιρίας συμφερόντων της ως άνω οικογένειας στο μετοχικό κεφάλαιο της Ιmako Media με ποσοστό περίπου 33,45% και παράλληλη μείωση του μετοχικού ποσοστού του κ. Κωστόπουλου, ώστε να ανέρχεται αυτό σε 50,30% περίπου.

Μετά ταύτα το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα συγκαλέσει σε επόμενη συνεδρίασή του Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ιmako Media, και θα εισηγηθεί στη Γενική αυτή Συνέλευση τα εξής:

* Μείωση του αριθμού των μετοχών με συνένωση αυτών και αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής τους αξίας, ώστε τρεις παλαιές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,36 ευρώ να συνενωθούν σε μία μετοχή με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας αυτής σε 1,08 ευρώ, με αποτέλεσμα το σύνολο των μετοχών της εταιρίας να ανέρχεται σε 2.780.750 μετοχές.

* Πραγματική μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά ποσό 2.113.370,00 ευρώ με σκοπό την καταβολή μετρητών στους παλαιούς μετόχους, που θα πραγματοποιηθεί με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 0,76 ευρώ, και στη συνέχεια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά ποσό 1.281.375,36 ευρώ, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, με καταβολή μετρητών, με την έκδοση 4.004.298 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,32 ευρώ, και με τιμή διάθεσης κάθε νέας μετοχής 3,44 ευρώ.

Η υπέρ το άρτιο διαφορά θα ανέρχεται σε 12.493.409,76 ευρώ. Μετά ταύτα το μετοχικό κεφάλαιο θα διαμορφωθεί σε 2.171.215,36 ευρώ, διαιρούμενο σε 6.785.048 μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,32 ευρώ η κάθε μία.

Εκ των νέων μετοχών θα διατεθούν στην εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Ρέστη 2.269.599 μετοχές και στον κ. Κωστόπουλο 1.734.699 μετοχές.

Ο κ. Κωστόπουλος δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ιmako Media να αποκτήσει η τελευταία αυξημένη ρευστότητα, τόσο για την ενίσχυση αναγκών κεφαλαίου κίνησης, όσο και για την αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζονται στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκδόσεων και ψυχαγωγίας, με την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ενός στρατηγικού εταίρου μεγάλης οικονομικής επιφάνειας και εγνωσμένης επιχειρηματικής ικανότητας, όπως η οικογένεια Ρέστη.

Ο κ. Κωστόπουλος συνέχισε δηλώνοντας ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την μελλοντική πορεία της Ιmako Media η αύξηση της καθαρής θέσης της εταιρίας κατά 11.661.415,12 ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη καθαρή θέση της εταιρίας την 31η Δεκεμβρίου 2006.

Εκπρόσωπος της οικογένειας Ρέστη δήλωσε ότι η τελευταία είναι ευτυχής για τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Ιmako Media και εξέφρασε την εμπιστοσύνη της οικογένειας Ρέστη στο πρόσωπο του κ. Πέτρου Κωστόπουλου, δημιουργού της Ιmako Media, η παρουσία του οποίου στη διοίκηση της Ιmako Media αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη της τελευταίας και την επέκτασή της σε νέους τομείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v