Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forthnet: Νέα πρόταση στις τράπεζες και σχέδιο για ΜΟΔ

Οι μη δεσμευτικές προσφορές και οι κινήσεις της διοίκησης για να εξασφαλίσει την πορεία της εταιρείας εν αναμονή και των εξελίξεων με τις μη δεσμευτικές προσφορές. Γιατί είναι κρίσιμος ο Δεκέμβριος. Σε ιστορικά υψηλά οι συνδρομητές.

Forthnet: Νέα πρόταση στις τράπεζες και σχέδιο για ΜΟΔ

Σχεδόν απαρατήρητες πέρασαν την Παρασκευή δύο σημαντικές εξελίξεις που περιλαμβάνονταν στην ανακοίνωση της Forthnet για τα αποτελέσματα εννεαμήνου:

Πρώτον, ότι η διοίκηση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών κατέθεσε στις 31 Οκτωβρίου βελτιωμένη πρόταση για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού προς τις δανείστριες τράπεζες.

Και δεύτερον, ότι ξεκίνησε προπαρασκευαστικές ενέργειες για την άντληση κεφαλαίων μέσω της έκδοσης Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (ΜΟΔ), με βάση σχετική εξουσιοδότηση που έχει λάβει το Δ.Σ. από παλαιότερη γενική συνέλευση.

Όπως φαίνεται, η διοίκηση της Forthnet δεν αρκείται στην ύπαρξη των δύο μη δεσμευτικών προσφορών που έχει λάβει - από ΟΤΕ για την Nova και από Vodafone και Wind για μετοχές της εισηγμένης- αλλά κινείται παράλληλα με την εξέλιξη τους, προκειμένου να διασφαλίσει την πορεία της εταιρίας, σε κάθε ενδεχόμενο. 

Στην ίδια ανακοίνωση άλλωστε επισημαίνεται ότι οριστικές αποφάσεις για το μετατρέψιμο ομολογιακό προβλέπεται πως θα ληφθούν μέχρι το τέλος του έτους, «ανάλογα με την έκβαση των δύο μη δεσμευτικών προσφορών και άλλους παράγοντες». 

Μπορεί η εξουσιοδότηση για το μετατρέψιμο να είχε γίνει από παλαιότερη συνέλευση, ωστόσο αν προχωρήσει η λύση του μετατρέψιμου, σε αυτό θα κληθούν να συμμετάσχουν οι υφιστάμενοι μεγαλομέτοχοι: Η Emirates International Telecommunications που ελέγχει το 44,022% της Forthnet και οι Wind – Vodafone που ελέγχουν περί το 39%. Η Wind εμφανίζεται ακόμα στο μετοχολόγιο με 32,26% και η Vodafone με 6,51%, αλλά η τελευταία έχει δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά επιπλέον ποσοστού 13,25%. 

Από την ανακοίνωση προκύπτει σαφώς πως οι εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται εντός του Δεκέμβριου.

Σημειώνεται ότι σε επίπεδο αποτελεσμάτων, η Forthnet βρέθηκε στο εννεάμηνο σε νέα ιστορικά υψηλά με βάση τις συνολικές συνδρομές, αλλά και τους συνδρομητές στις επιμέρους αγορές (3play, συνδρομητική τηλεόραση και ευρυζωνικές συνδέσεις).

Οι συνολικές συνδρομές αυξήθηκαν κατά 14,4% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2013, έκρηξη 41,3% σημειώθηκαν στις συνδρομές 3play (τη συνδυαστική υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης Nova, τηλεφωνίας και πρόσβασης στο Διαδίκτυο), με την εταιρεία να έχει «βάλει πόδι» σε 821.789 μοναδικά νοικοκυριά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v