Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΕΛ: Ανεκτέλεστα δρομολόγια από το Aqua Spirit λόγω επίσχεσης εργασίας

Ανεκτέλεστα από σήμερα τα δρομολόγια του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «AQUA SPIRIT» της ΝΕΛ, λόγω επίσχεσης εργασίας του πληρώματος. Αναμένονται νέες επισχέσεις. Τι λέει η εταιρία για τις οφειλές. Θα καταθέσει υπόμνημα στο υπουργείο Ναυτιλίας.

ΝΕΛ: Ανεκτέλεστα δρομολόγια από το Aqua Spirit λόγω επίσχεσης εργασίας

Σε επίσχεση εργασίας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων προχώρησαν σήμερα τα 25 από τα 35 μέλη του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «AQUA SPIRIT» της ΝΕΛ που πραγματοποιεί από το λιμάνι του Λαυρίου, ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

Έτσι από σήμερα μέχρι νεοτέρας, τα δρομολόγια του συγκεκριμένου πλοίου δεν θα εκτελούνται.

Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν αύριο Παρασκευή και τα πληρώματα των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «Ταξιάρχης» και «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» των εταιρειών ΝΕΛ και ΛΑΝΕ, αντίστοιχα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» πραγματοποιεί το δρομολόγιο από το Λαύριο για Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Καβάλα, ενώ το «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» από Πειραιά για Μήλο, Θήρα, Ανάφη, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Πηγάδια, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Θοδωρής Δρίτσας για το θέμα της μη καταβολής δεδουλευμένων στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας είχε συναντήσεις με ναυτεργατικά σωματεία, τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη.

Εκπρόσωποι της ΝΕΛ, μιλώντας στο ΑΠΕ για το θέμα των δεδουλευμένων οφειλών στα πληρώματα, ανέφεραν ότι αυτή τη στιγμή οφείλονται μισθώματα από εκτέλεση άγονων γραμμών περίπου 2,5 μήνες στην εταιρεία, ενώ η διαχειρίστρια τράπεζα αρνείται να προχωρήσει στη διάθεση ρευστότητας.

Πρόσθεσαν επίσης, ότι θα καταθέσουν σχετικό υπόμνημα προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Στο μεταξύ, στη σημερινή συγκέντρωση των πληρωμάτων των πλοίων της ΝΕΛ στον νέο μώλο της Δραπετσώνας, αποφασίστηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v