Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΓΕΚΑ: Αποκτά τη ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ έναντι 44 εκατ. ευρώ

Η ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η θυγατρική ”LOGISTICS SERVICE HELLAS Α.Ε. – Εμπορική Εταιρεία Διανομής Εμπορευμάτων Τρίτων” - LSH A.E. στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει ποσοστό 99,99%, προχώρησε στην απόκτηση του 100% των μετοχών της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ”ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε. - Αποθηκεύσεις – Διανομές – Συσκευασίες”, με εξαγορά του συνόλου των μετοχών από τους μέχρι τώρα μετόχους της τελευταίας προς 44 εκατ. σε μετρητά.

ΕΛΓΕΚΑ: Αποκτά τη ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ έναντι 44 εκατ. ευρώ
Η ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η θυγατρική ”LOGISTICS SERVICE HELLAS Α.Ε. – Εμπορική Εταιρεία Διανομής Εμπορευμάτων Τρίτων” - LSH A.E. στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει ποσοστό 99,99%, προχώρησε στην απόκτηση του 100% των μετοχών της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ”ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε. - Αποθηκεύσεις – Διανομές – Συσκευασίες”, με εξαγορά του συνόλου των μετοχών από τους μέχρι τώρα μετόχους της τελευταίας προς 44 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Οι εταιρίες L.S.H. A.E. και ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε. δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης και διανομής – 3PL (Third Party Logistics).

Η L.S.H. Α.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο παροχής υπηρεσιών 3PL από το 1997 και έχει αναπτύξει τεχνογνωσία στη διαχείριση τεμαχίου (micro-picking). Οι κατηγορίες των προϊόντων που διαχειρίζεται περιλαμβάνουν είδη οικιακού εξοπλισμού, βιομηχανικά εργαλεία και αξεσουάρ, είδη ταξιδιού, δερμάτινα είδη, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα σπιτιού, έπιπλα κήπου, τρόφιμα και ζαχαρώδη. Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει πολυεθνικούς και Ελληνικούς ομίλους. Σήμερα απασχολεί 120 εργαζόμενους, διαθέτει δε μισθωμένους αποθηκευτικούς χώρους 20.000 τ.μ. στο Θριάσιο.

Ο κύκλος εργασιών της για το 2006 ανήλθε σε 4,6 εκ. Ευρώ, τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων σε 0,8 εκ. Ευρώ, και τα Κέρδη προ Φόρων σε 0,45 εκ. Ευρώ.

Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1977 και έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εταιρία παροχής υπηρεσιών αμιγώς third-party logistics (3PL) της εγχώριας αγοράς. Το πελατολόγιό της αποτελείται από πολυεθνικούς ομίλους υψηλής φήμης και αναγνωρισιμότητας, στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής των προϊόντων τους.

Το εύρος των προϊόντων που διαχειρίζεται η εταιρία περιλαμβάνει τρόφιμα, ζαχαρώδη, οικιακές συσκευές, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, είδη καθαρισμού, είδη προσωπικής υγιεινής, καλλυντικά, παιχνίδια, ένδυση, χαρτικά και πλαστικά προϊόντα.



Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας (ιδιόκτητες και μισθωμένες) είναι κατανεμημένες σε τρεις περιοχές της Ελλάδας - στον Ασπρόπυργο Αττικής, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και στην Πάτρα - και περιλαμβάνουν αποθηκευτικούς χώρους περίπου 83.000 τ.μ.. Το απασχολούμενο προσωπικό της φθάνει περίπου τους 600 εργαζόμενους.

Ο κύκλος εργασιών της για το 2006 ανήλθε σε 36,1 εκ. Ευρώ, τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων σε 4,5 εκ. Ευρώ, και τα Κέρδη προ Φόρων σε 3,0 εκ. Ευρώ. Ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του κύκλου εργασιών της κατά την τελευταία τριετία ανήλθε σε 15,3%. Σημειώνεται ότι η εταιρία διαθέτει σημαντική ιδιόκτητη ακίνητη περιουσία που ανέρχεται σε περίπου 25 εκ. Ευρώ.

Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 44 εκ. Ευρώ και θα καταβληθεί σε μετρητά.

Για την κάλυψη μέρους του τιμήματος της εξαγοράς, η L.S.H. Α.Ε. αποφάσισε την 1η Ιουνίου 2007 την Αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου κατά 7.050.000 Ευρώ με την καταβολή μετρητών και με έκδοση 235.000 νέων μετοχών, στην οποία η ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. θα συμμετάσχει με το ποσοστό που ήδη κατέχει, ήτοι 99,99%. Το υπόλοιπο μέρος του τιμήματος θα καλυφθεί από τραπεζικό δανεισμό της L.S.H. A.E.

Η εν λόγω συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής και την άρση της αίρεσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών LSH A.E. και ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε. , θα προχωρήσουν άμεσα σε αποφάσεις συγχώνευσής τους.

Με αυτή την επιχειρηματική κίνηση ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ ισχυροποιεί την παρουσία του στην αγορά παροχής υπηρεσιών αποθήκευσης και διανομής - 3PL στην Ελλάδα, που αναμένεται να συνεχίσει να κινείται με ιδιαιτέρα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, και ταυτόχρονα ενισχύει τα μελλοντικά πλάνα στρατηγικής του ανάπτυξης στα Βαλκάνια όπου ήδη δραστηριοποιείται (Ρουμανία-Βουλγαρία) με την ELGEKA – FERFELIS.

Επιπλέον, αποκομίζονται σημαντικές ωφέλειες από οικονομίες κλίμακας και συνέργιες που προκύπτουν από τη συνολικά υφιστάμενη δραστηριότητα του Ομίλου καθώς το σύνολο των διαθέσιμων αποθηκευτικών χώρων θα φθάσει τα 120.000 τ.μ. με υπηρεσίες διανομής σε 40.000 τελικά σημεία πώλησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v