Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΕΤΖΚ: Κοντά σε συμφωνία με distress Funds (upd)

Κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με τα distress funds για την σωτηρία της Αρ. Πετζετάκις μέσω της έκδοσης ενός μετατρέψιμου δανείου ύψους 17,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται η διοίκηση της εταιρείας και οι πιστώτριες τράπεζες. Τα distress funds θα αποκτήσουν μέσω της σταδιακής μετατροπής περί το 35% του μετοχικού της κεφαλαίου το οποίο θα ενισχυθεί καθώς θα συμμετέχουν και σε δεύτερο ομολογιακό.

ΠΕΤΖΚ: Κοντά σε συμφωνία με distress Funds (upd)
του Χρ. Κίτσιου

Κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με τα distress funds για την σωτηρία της Αρ. Πετζετάκις μέσω της έκδοσης ενός μετατρέψιμου δανείου ύψους 17,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται η διοίκηση της εταιρείας και οι πιστώτριες τράπεζες.

Η συμφωνία η οποία τελεί ήδη υπό νομικό έλεγχο προβλέπει όπως έχει γράψει ήδη το Euro2day την αποπληρωμή της εγγυητικής της Wavin ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που θα εισρεύσουν στο ταμείο της εταιρείας θα χρησιμοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης.

Τα distress funds θα αποκτήσουν μέσω της σταδιακής μετατροπής περί το 35% του μετοχικού της κεφαλαίου το οποίο θα ενισχυθεί καθώς θα συμμετέχουν και σε δεύτερο ομολογιακό μέσω του οποίου θα κεφαλαιοποιηθούν υφιστάμενα δάνεια ύψους 22,6 εκατ ευρώ.

Το δεύτερο ΜΟΔ με αναλογική συμμετοχή στην κεφαλαιοποίηση των πιστωτριών τραπεζών θα μετατραπεί στο 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Αρ. Πετζετάκις. Δικαίωμα πρώτης προτίμησης στην μετατροπή του θα έχει η ίδια η εταιρεία (μέσω buy back) και ο κ. Γ. Πετζετάκις.

Το management της εταιρείας θα παραμείνει ως έχει (διευθύνων σύμβουλος ο κ. Ι. Σπανουδάκης) ο οποίος σε συνέχεια του υφιστάμενου προγράμματος και με βάση δείκτες αποδοτικότητας μπορεί να φθάσει να κατέχει ως το 10% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Με τη συμφωνία αυτή στην οποία έστω και με μικρές πιθανότητες πλέον υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχει και ο ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας κ. Χαλίκιας, η Αρ. Πετζετάκις αποφεύγει την υπαγωγή στο 44 την οποία απεύχονταν τα distress funds.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα πούλησε σύμφωνα με πληροφορίες τη μικρή έκθεση σε δάνεια προς την Αρ. Πετζετάκις και η Εμπορική Τράπεζα με αγοραστή πιθανότατα όπως και στην ανάλογη περίπτωση της Πειραιώς, την CSFB.

Τι απαντά η εταιρία

Η Εταιρία Πετζετάκις, αναφορικά με δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες που παρουσιάζουν στοιχεία σχετικά με την αναχρηματοδότησή της, επισημαίνει ότι παρουσιάζονται ανακρίβειες αναφορικά με πιθανές εναλλακτικές λύσεις, που η Διοίκηση της Εταιρίας επεξεργάζεται με τις πιστώτριες τράπεζές της, καθώς θέμα management buy out ή αλλαγής management ή αλλαγής ελέγχου της Εταιρίας δεν υφίσταται.

Περαιτέρω, η Εταιρία δεν έχει λάβει έγγραφη ενημέρωση από τις αναφερόμενες στο εν λόγω δημοσίευμα ενέργειες πιστωτριών τραπεζών και επενδυτικών κεφαλαίων του εξωτερικού, ιδίως σχετικά με μεταβίβαση των δανειακών τους απαιτήσεων έναντι της Εταιρίας.

Η Διοίκηση της Εταιρίας εξακολουθεί σε στενή συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζές της να διαπραγματεύεται και να επεξεργάζεται την άμεση αναχρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της για τη βέλτιστη προάσπιση των συμφερόντων τόσο της Εταιρίας όσο και του συνόλου των μετόχων της, ώστε να επανέλθει η οικονομική της σταθερότητα και να ενισχυθούν οι χρηματοοικονομικοί της δείκτες.

Σε οποιαδήποτε εξέλιξη, η Εταιρία θα προχωρήσει στην άμεση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο