Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Με συμφωνία Λάτση η αλλαγή διοίκησης

Η συμφωνία Δημοσίου-ομίλου Λάτση για τον ορισμό διοίκησης και η πρόταση του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τη νέα ηγεσία του ομίλου. Για τη θέση του προέδρου προτείνεται από την κυβέρνηση ο Ευ. Τσοτσορός, νέος CEO ο Γρηγόρης Τσεργιούλης.

ΕΛΠΕ: Με συμφωνία Λάτση η αλλαγή διοίκησης

Με τη συγκατάθεση της πλευράς Λάτση προωθούνται οι αλλαγές στη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ., σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day.gr.

Συγκεκριμένα, μετά την παρέλευση της μεταβατικής περιόδου που προβλεπόταν στη συμφωνία Λάτση-Δημοσίου για τη συγχώνευση Πετρόλα-ΕΛ.ΠΕ. το 2003, η Γ.Σ. των μετόχων, είναι αυτή που αποφασίζει για την ανάθεση καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου. Ωστόσο μέχρι τώρα η πρόβλεψη αυτή δεν εφαρμόστηκε, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο, πρότεινε ως διευθύνοντα σύμβουλο τον μάνατζερ που προερχόταν από τον όμιλο Λάτση και εν προκειμένου τον Ιωάννη Κωστόπουλο.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο των μελών του Δ.Σ., τα επτά ορίζονται από το Ελληνικό Δημόσιο (ελέγχει το 35% των μετοχών), τα δύο μέλη από τον όμιλο Λάτση που ελέγχει το περίπου 42% των μετοχών, δύο μέλη προέρχονται από τους μετόχους μειοψηφίας και δύο εκπροσωπούν τους εργαζόμενους.

Με τις σημερινές αλλαγές που ανήγγειλε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ (Στάθης Τσοτσορός για πρόεδρος και Γρηγόριος Στεργιούλης για CEO) εφαρμόζεται η παραπάνω ποσόστωση, και επιπλέον το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του υπουργού, προτείνει στη γενική συνέλευση και τα πρόσωπα για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, γεγονός που εν τοις πράγμασι επιβεβαιώνει ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ των μετόχων για τον ορισμό τους.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγές των ΕΛ.ΠΕ., αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων μελών του δ.σ. και του προτεινόμενου από τον κ. Λαφαζάνη νέου προέδρου δ.σ., ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου ετοιμάζει την αποχώρησή του από το γραφείο του, προκειμένου να διευκολύνει την εγκατάσταση του αντικαταστάτη του κ. Στάθη Τσοτσορού (φωτογραφία).

Η ανακοίνωση

Oι υπουργοί Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, με επιστολή τους προς την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια αναφέρουν ότι με βάση τις προβλέψεις του καταστατικού της εταιρείας εξέδωσαν απόφαση με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο ορίζει ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας τους εξής:

Τον Ευστάθιο Τσοτσορό (Μηχανολόγο Ηλεκτρολόγο – Οικονομολόγο) για τη θέση του Προέδρου.

Τον Γρηγόριο Στεργιούλη (Χημικό Μηχανικό) για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Και ως μέλη του Δ.Σ. τους:

1. Γεώργιο Γρηγορίου (Χημικό Μηχανικό)
2. Στρατή Ζαφείρη (Χημικό Μηχανικό)
3. Ανδρέα Σιάμισιη (Οικονομολόγο)
4. Σωτήρη Κοντονάσιο (Δικηγόρο)
5. Γεώργιο Μαλόγλου (Οικονομολόγο).

Στη σχετική επιστολή, η οποία δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό", η κυβέρνηση σημειώνει ότι «εκφράζει την επιθυμία» για εκλογή του κ. Τσοτσορού ως Προέδρου και του κ. Στεργιούλη ως CEO των ΕΛ.ΠΕ.

*Τα βιογραφικά των κ. Ε. Τσοτσορού και Γ. Στεργιούλη δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v