Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακρίτας:Διευκρινίσεις για δικαστικές αποζημιώσεις

Διευκρινίσεις σχετικά με τις αγωγές αποζημίωσης που εκκρεμούσαν εναντίον της και εναντίον άλλων συνεναγομένων, συνολικού ύψους 17 εκατ. ευρώ, και αφορούσαν σε αξιώσεις αποζημίωσης 38 συνολικά ομάδων εναγόντων συγγενών θυμάτων τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη τη 13η Απριλίου 2003, παρέχει με ανακοίνωσή της η Ακρίτας.

Ακρίτας:Διευκρινίσεις για δικαστικές αποζημιώσεις
Η εταιρία ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε., σχετικά με τις αγωγές αποζημίωσης που εκκρεμούσαν εναντίον της και εναντίον άλλων συνεναγομένων, συνολικού ύψους 17 εκατ. ευρώ, και αφορούσαν σε αξιώσεις αποζημίωσης 38 συνολικά ομάδων εναγόντων συγγενών θυμάτων τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη τη 13η Απριλίου 2003, ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

α) H εταιρία προέβη σε εξώδικη ρύθμιση της απαίτησης σχετικά με τις τρεις εκ των αγωγών που είχαν ασκηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης και οι οποίες αφορούσαν στην καταβολή αποζημιώσεων συνολικού ύψους 10.857.177 ευρώ.

Εκ των ανωτέρω, τριάντα μία (31) ομάδες εναγόντων συμφώνησαν να περιορίσουν τις απαιτήσεις τους κατά της εταιρίας στο συνολικό ποσό των 5.536.042 ευρώ καθώς και να παραιτηθούν από το δικαίωμα και το δικόγραφο των ανωτέρω αγωγών τους, αμέσως μετά την ολοσχερή εξόφληση από την εταιρία του ανωτέρω ποσού, κατά τα ειδικότερα συμφωνηθέντα στα σχετικά ιδιωτικά συμφωνητικά.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΑΚΡΙΤΑΣ έλαβε την απόφαση να προβεί στη συγκεκριμένη ρύθμιση, θεωρώντας ότι η περαιτέρω παράταση της εκκρεμοδικίας, σε μια αστική διαφορά με τόσο ευαίσθητες πτυχές, θα επηρέαζε αρνητικά τόσο την καθημερινή εργασία και τον προγραμματισμό όσο και την εικόνα της εταιρίας.

β) Όσον αφορά στις υπόλοιπες τέσσερις (4) ομάδες εναγόντων, των οποίων η αξίωση αποζημίωσης ανέρχεται στο συνολικό ύψος των 3.880.000 ευρώ, εκκρεμεί η έκδοση οριστικής απόφασης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης.

γ) Από το Εφετείο Θράκης εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 135/2007 απόφασή του η οποία απέρριψε την έφεση της εταιρίας μας κατά της πρωτόδικης με αριθμό 97/2005 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης, δυνάμει της οποίας η εταιρία είχε υποχρεωθεί να καταβάλει εντόκως το ποσό των 1.080.390 ευρώ, έναντι αξίωσης αποζημιώσεων ποσού 2.473.000 ευρώ, στις τρεις (3) υπόλοιπες ομάδες εναγόντων, οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στους ανωτέρω υπό (α) αναφερομένους, των οποίων η απαίτηση κατά το μεγαλύτερο μέρος έχει ήδη εξοφληθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v