Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελινόιλ:Επέστρεψε στα κέρδη το α΄ εξάμηνο του 2015

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν στα 1,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2015 έναντι ζημίας €0,4 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Στα 510 εκατ. διαμορφώθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών.

Ελινόιλ:Επέστρεψε στα κέρδη το α΄ εξάμηνο του 2015

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου της ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. το α' εξάμηνο του 2015 ανήλθε σε €510,7 εκατ. έναντι €390,3 εκατ. το α' εξάμηνο του 2014, καταγράφοντας αύξηση 31%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το α' εξάμηνο του 2015, τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε €19,4 εκατ. έναντι €16,3 εκατ. το α' εξάμηνο του 2014 και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €5,6 εκατ. έναντι €3,0 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 87%.

Αντίστοιχα, τα ενοποιημένα προ φόρων αποτελέσματα του ομίλου (EBT) το α' εξάμηνο του 2015 ανήλθαν σε κέρδη €2,1 εκατ. έναντι ζημίας €0,7 εκατ. α' εξάμηνο του 2014 ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ανήλθαν σε κέρδη €1,5 εκατ. έναντι ζημίας €0,6 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Όσον αφορά στη μητρική εταιρία ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε., το α' εξάμηνο του 2015 τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €5,1 εκατ. έναντι €2,9 εκατ. το α' εξάμηνο του 2014.

Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη €1,7 εκατ. έναντι ζημίας €0,5 εκατ. και τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) σε κέρδη €1,3 εκατ. έναντι ζημίας €0,4 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Η αγορά καυσίμων κατά το α' εξάμηνο του 2015 κατέγραψε μεγάλη αύξηση στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης όμως η ζήτηση σε βενζίνες δεν ανέκαμψε και οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης έχασαν μέρος της θετικής δυναμικής τους.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ το αντίστοιχο διάστημα κινήθηκε πολύ καλύτερα από την αγορά και κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις σε όλες τις δραστηριότητες της. Σε επίπεδο Ομίλου, το α' εξάμηνο του 2015 η θυγατρική ελίν Τεχνική διατήρησε την ανοδική της πορεία, με σταθερή ροή νέων έργων και θετικό οικονομικό αποτελέσματα, η ελίν Ναυτική ανέστρεψε το αρνητικό πρόσημο και παρουσίασε κερδοφορία, η ελίν Σταθμοί διατήρησε την κερδοφορία της στα επίπεδα του αντίστοιχου διαστήματος του 2014 ενώ η συνδεδεμένη με την ΕΛΙΝΟΙΛ εταιρία, ελίν Βιοκαύσιμα επιβάρυνε ελαφρά τα αποτελέσματα του Ομίλου.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ διανύει το β' εξάμηνο του 2015 διατηρώντας τις θετικές προοπτικές της και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προέκυψαν από την αρκετά καλή τουριστική περίοδο χάρη στο εκτεταμένο νησιωτικό της δίκτυο και την εδραιωμένη παρουσία της στο θαλάσσιο τουρισμό, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αν και το κρίσιμο επόμενο διάστημα αναμένεται να αποτυπωθούν στην αγορά οι επιπτώσεις από την επιβολή των περιορισμών κίνησης κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία με κίνδυνο να επηρεασθεί αρνητικά η πορεία των πωλήσεων στο β΄ εξάμηνο, η εταιρία χάρη στην ισχυρή μετοχική της σύνθεση και τη ρευστότητα που διαθέτει είναι σε θέση να συνεχίσει τη προσεκτική και στοχευμένη ανάπτυξη της βελτιώνοντας τα μερίδια αγοράς που κατέχει διατηρώντας παράλληλα την κερδοφορία της, τονίζει η Ελινόιλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v