Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζημιές στο εξάμηνο για τη Centric

Στα 464,87 εκατ. μειώθηκε ο κύκλος εργασιών, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα είναι αρνητικά κατά 0,33 εκατ. Επιπλέον δαπάνες δημιούργησε η μεταφορά υπηρεσιών στην Ελλάδα από την Ιρλανδία.

Ζημιές στο εξάμηνο για τη Centric

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο πρώτο εξάμηνο του 2015 ανήλθε σε €464,9 εκατ. έναντι €511,2 εκατ. του πρώτου εξαμήνου του 2014 καταγράφοντας μείωση κατά 9,1%. Η υποχώρηση της δραστηριότητας του ομίλου αντανακλά την τρέχουσα δυσμενή συγκυρία όπως και την απουσία σημαντικών αθλητικών γεγονότων την περίοδο. (Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2014).

Το μικτό κέρδος του ομίλου ανήλθε σε €5,3 εκατ. έναντι €7,0 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2014 καταγράφοντας μείωση 24,6%. Η μείωση του μικτού κέρδους οφείλεται αφενός στη μείωση του κύκλου εργασιών αλλά αφετέρου στην αύξηση των εξόδων τεχνολογικής υποστήριξης, την αύξηση του ποσοστού της απόδοσης κερδών στους παίκτες (payout) αλλά και στην αύξηση των εξόδων της υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών. 

Ειδικότερα, προκειμένου να ενισχυθεί η ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας αποφασίσθηκε η μεταφορά της υπηρεσίας από το Δουβλίνο της Ιρλανδίας στην Ελλάδα ενώ η παροχή της υπηρεσίας εξυπηρέτησης έγινε 24ώρη. Μέρος των αυξημένων δαπανών αφορούν τη διαδικασία μετεγκατάστασης και αποτελούν μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το περιθώριο μικτού κέρδους να διαμορφωθεί σε 1,13% έναντι 1,37% το πρώτο εξάμηνο του 2014. Τα λειτουργικά έξοδα του ομίλου διαμορφώθηκαν αυξημένα κατά 9,7% λόγω της αύξησης των εξόδων διάθεσης κατά 24,6% (τα έξοδα διοίκησης μειώθηκαν κατά 3,7%) εξέλιξη που αντανακλά την σταθερή προσπάθεια που καταβάλλεται προκείμενου να ενισχύεται η αναγνωρισιμότητα των υπηρεσιών του ομίλου.

Το βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής ήταν η επιδείνωση της λειτουργικής κερδοφορίας του ομίλου. Ειδικότερα τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων & συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου διαμορφώθηκαν σημαντικά μειωμένα κατά 89,3% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Σε αναλογία των παραπάνω τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε €563 χιλ., μειωμένα κατά 78,5% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο της χρήσης του 2014. Η παρουσία ισχυρών δικαιωμάτων μειοψηφίας ύψους €503 χιλ. οδήγησε στη διαμόρφωση ζημιογόνου αποτελέσματος μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ύψους € 326 χιλ.

Η εταιρεία Sporting Odds Ltd, θυγατρική εταιρεία του ομίλου της Gaming VC group, αδειοδοτημένη στην Αγγλία από την Βρετανική επιτροπή παιγνίων (Gambling Commission) και εκ των στρατηγικών συνεργατών του ομίλου Centric, έχει υπαχθεί εθελοντικά στο φορολογικό καθεστώς της μεταβατικής περιόδου της παραγράφου 12 του άρθρου 50 του ν. 4002/2011 και λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα. Στην Κύπρο λειτουργεί βάσει του νόμου 106/2012

Ο Ροδόλφος Οντόνι, Διευθύνων Σύμβουλος της Centric δήλωσε: «Παρά την πρωτόγνωρη κρίση και την εξαιρετική μεγάλη αβεβαιότητα διατηρήσαμε σχεδόν ανέπαφο τον όγκο της δραστηριότητας μας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε επικοινωνιακά και βελτιώνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών μας, εστιάζοντας σε μια στρατηγική μέσο-μακροπρόθεσμης ανάπτυξης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v