Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλ. Κρήτης: Στο τελικό στάδιο το ομολογιακό

Ομολογιακό δάνειο ως 20 εκατ. ευρώ και διάρκειας μέχρι 15 έτη διαπραγματεύεται με την Alpha Bank για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της η Πλαστικά Κρήτης. Ο όμιλος αναμένεται να εμφανίσει στο α΄ εξάμηνο σταθερά σε σχέση με πέρσι μεγέθη, χάρη και στα έκτακτα κέρδη από την πώληση συμμετοχής σε ισραηλινή εταιρία.

Πλ. Κρήτης: Στο τελικό στάδιο το ομολογιακό
Ομολογιακό δάνειο ως 20 εκατ. ευρώ και διάρκειας μέχρι 15 έτη διαπραγματεύεται με την Alpha Bank για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της η Πλαστικά Κρήτης.

Ειδικότερα, η πρόσφατη γενική συνέλευση αποφάσισε την αναδιάρθρωση υφιστάμενου δανεισμού με την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι 20 εκατ. ευρώ. Επίσης, η συνέλευση αποφάσισε την τροποποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού της εταιρίας, προσθέτοντας τις δραστηριότητες εκμίσθωσης και μίσθωσης ακινήτων και μηχανημάτων και την παροχή υπηρεσιών logistics.

H τροποποίηση του καταστατικού ήταν αναγκαία λόγω της ολοκλήρωσης του νέου ιδιόκτητου κέντρου διανομής της Πλαστικά Κρήτης στη Θεσσαλονίκη (Ν. Σίνδο), το οποίο θα εισέλθει σε λειτουργία τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Μέρος των μεγάλων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων θα ενοικιάζονται σε τρίτους, καθώς το capacity τους ξεπερνά τις ανάγκες της Πλαστικά Κρήτης στη Β. Ελλάδα. Το σύνολο της επένδυσης ανήλθε σε 850 χιλ. ευρώ.

Ο όμιλος Πλαστικά Κρήτης αναμένεται να εμφανίσει στο α΄ εξάμηνο σταθερά σε σχέση με πέρσι μεγέθη, χάρη και στα έκτακτα κέρδη από την πώληση συμμετοχής σε ισραηλινή εταιρία. Από την άλλη, η σταθερή άνοδος των πρώτων υλών διατηρεί συμπιεσμένα τα περιθώρια, καθώς ως ένα βαθμό μόνο μετακυλίεται στο τελικό προϊόν.

Για τη φετινή χρήση η μονάδα της Γαλλίας (το παλιό εργοστάσιο της Polyane) αναμένεται να είναι ζημιογόνο και στόχος της διοίκησης της ελληνικής εταιρίας είναι να επιτύχει πωλήσεις αντίστοιχες της περσινής χρονιάς.

Σημειώνεται ότι στο οικιστικό project ύψους 200 εκατ. ευρώ, που προωθεί η Πλαστικά Κρήτης στην Ελούντα, η ίδια η εισηγμένη συμμετέχει με 50%, ενώ από 12,5% κατέχει η οικογένεια Λεμπιδάκη και άλλες τρεις οικογένειες, κάποιες εκ των οποίων είναι μέτοχοι και στην Πλαστικά Κρήτης.

Χρ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v