Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακρίτας: Εξετάζει γραμμή παραγωγής στη Βουλγαρία

Την προοπτική τοπικής παραγωγής στη Βουλγαρία διερευνά η διοίκηση της Ακρίτας μέσω της θυγατρικής της, που αναπτύσσει στη γειτονική χώρα σε αυτή τη φάση μόνον εμπορική δραστηριότητα. Επίσης, καταθέτει σύντομα για έγκριση στον αναπτυξιακό νόμο φάκελο για επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ που αφορούν σε νέες γραμμές παραγωγής.

Ακρίτας: Εξετάζει γραμμή παραγωγής στη Βουλγαρία
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Την προοπτική τοπικής παραγωγής στη Βουλγαρία διερευνά η διοίκηση της Ακρίτας μέσω της θυγατρικής της, που αναπτύσσει στη γειτονική χώρα σε αυτή τη φάση μόνον εμπορική δραστηριότητα.

Η εισηγμένη, παρά τη σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών που παρουσιάζει φέτος, θα κλείσει την οικονομική χρήση 2007 με ζημίες, εξαιτίας αστικών αποζημιώσεων που θα καταβάλει.

Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι από το 2008 θα επανέλθει σε κερδοφόρα τροχιά, καθώς θα έχει απαλλαχθεί από την αβεβαιότητα των αστικών διεκδικήσεων, το σύνολο των οποίων έχει αποτυπωθεί στις λογιστικές καταστάσεις του 6μήνου.

Για το 2007 η Ακρίτας προβλέπεται να κλείσει με ζημίες ύψους 4,5-5 εκατ. ευρώ, αλλά από το 2008 διαβεβαιώνει ότι θα έχει τη δυνατότητα εκ νέου άσκησης μερισματικής πολιτικής, καθώς τα υψηλά αποθεματικά κεφάλαια που διαθέτει θα της επιτρέψουν να αποσβέσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2008 τις ζημίες του προηγουμένου έτους.

Η προοπτική αυτή της επιτρέπει να σχεδιάζει τα επόμενα επενδυτικά της πλάνα. Σε πρώτη φάση εντός του μηνός καταθέτει για έγκριση στον αναπτυξιακό νόμο φάκελο για επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ που αφορούν σε νέες γραμμές παραγωγής, ενώ σε δεύτερη φάση μελετά τη δυνατότητα παραγωγικής επένδυσης στη Βουλγαρία όπου έχει ήδη παρουσία μέσω της 100% θυγατρικής της Emos Ltd, με έδρα τη Σόφια.

Ο σχεδιασμός αυτός εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί εντός του επόμενου έτους όχι μέσω εξαγοράς, αλλά από την ίδια την Ακρίτας. Ήδη, αναζητείται κατάλληλο οικόπεδο στη Βουλγαρία για ανέγερση παραγωγικής μονάδος. Στόχος της Ακρίτας είναι η εξυπηρέτηση όχι μόνον της τοπικής αγοράς αλλά και των όμορων βαλκανικών χωρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v