Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίλεκτος: Στην τελική ευθεία η μονάδα βιοαερίου

Πώς περιγράφει τους στόχους του εισηγμένου Ομίλου για τη νέα χρονιά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του κ. Ευριπίδης Δοντάς. Ευνοϊκό κλίμα υπέρ του κλάδου σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίλεκτος: Στην τελική ευθεία η μονάδα βιοαερίου

Μπορεί η κατασκευή της μονάδας βιοαερίου να μην ξεκίνησε το 2015 όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένο λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας και αστάθειας στην οικονομία, ωστόσο το ζήτημα φαίνεται πως θα προχωρήσει σύντομα.

«Είμαστε έτοιμοι μέσα στις επόμενες εβδομάδες να ξεκινήσει η επένδυση, έτσι ώστε του χρόνου τέτοια εποχή η μονάδα να είναι σε λειτουργία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιλέκτου κ. Ευριπίδης Δοντάς κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης την Παρασκευή.

Συνεχίζοντας ο κ. Δοντάς παραδέχτηκε πως το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά όχι μόνο λόγω των όσων συνέβησαν στην Ελλάδα με τις διπλές εκλογές και τα capital controls (η εισηγμένη κατάφερε να εξυπηρετήσει κανονικά όλους τους πελάτες της και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της), αλλά και εξ' αιτίας της πτωτικής ζήτησης που παρατηρήθηκε στις διεθνείς αγορές.

Ωστόσο πρόσθεσε πως «ελπίζω ότι μέσα στη νέα χρονιά θα ωφεληθούμε από τις διορθωτικές παρεμβάσεις που έχουμε κάνει στην οργανωτική μας δομή, το πελατολόγιο και τα λειτουργικά μας κόστη. Επιπλέον, ο κλάδος έχει λάβει υποσχέσεις από την κυβέρνηση σχετικά με τη μείωση του κόστους της ενέργειας, κάτι που ελπίζουμε ότι θα επιβεβαιωθεί και στην πράξη».

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr ο πρόεδρος της Επιλέκτου σημείωσε: «Η παρούσα κυβέρνηση φαίνεται να έχει κατανοήσει τη σημασία της παραγωγής προκειμένου να ανακάμψει ουσιαστικά η οικονομία και ειδικότερα έχει διαπιστώσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα στο μέτωπο της κλωστοϋφαντουργίας, σημαντικότερο εκ των οποίων είναι η παραγωγή βάμβακος. Όπως για τη Μέση Ανατολή, μαύρος χρυσός είναι το πετρέλαιο, έτσι για την Ελλάδα το βαμβάκι μπορεί να αποτελέσει το λευκό χρυσό.

Εκτός όμως από την κυβέρνηση, έχουμε τόσο την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και ιδιωτικούς φορείς να αναδεικνύουν το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει η Ελλάδα στην κλωστοϋφαντουργία. Φαίνεται λοιπόν πως υπάρχει μια κατεύθυνση να στηριχτεί ο κλάδος με τρόπους αποδεκτούς από την Ε.Ε., προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Ο Όμιλος μας μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σ' αυτή τη διαδικασία».

Να σημειωθεί πως η τακτική γενική συνέλευση της Παρασκευής ψήφισε, μεταξύ άλλων, και τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών (έως σήμερα οι ίδιες μετοχές αποτελούν μόλις το 0,4% του συνόλου) σε ένα εύρος τιμών από 0,1 έως 3 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v