Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πράσινο φως» από τις αρχές περιμένει η Attica Bank

Eντονες διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο, προκειμένου να δεχθούν οι εποπτικές αρχές το όποιο εναπομείναν ποσό της αύξησης κεφαλαίου να καλυφθεί, σε δεύτερη φάση, αρχές του 2016. Οι επιστολές από τα funds και η ανοικτή γραμμή με ΤτΕ.

«Πράσινο φως» από τις αρχές περιμένει η Attica Bank

Οι τελευταίες, τεχνικής φύσεως αλλά ουσιαστικού χαρακτήρα, λεπτομέρειες που πρέπει να συμφωνηθούν άμεσα με την Τράπεζα της Ελλάδος απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης της Attica Bank, καθώς σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία πιστοποίησης της ολικής ή μερικής ανακεφαλαιοποίησής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η διοίκηση της τράπεζας βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την Τράπεζα της Ελλάδος και τους θεσμούς προκειμένου ακόμη και η μερική κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών του δυσμενούς σεναρίου να θεωρηθεί επαρκής και η Attica να προχωρήσει αργότερα στις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να καλύψει το τυχόν εναπομείναν ποσό.

Πηγές της τράπεζας αναφέρουν ότι έχουν συγκεντρωθεί κεφάλαια ύψους άνω των 660 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένων των δεσμεύσεων των ξένων funds και πως με τα κεφάλαια αυτά ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώνεται πάνω από το 23%. Γεγονός που καταδεικνύει ότι η Attica Bank πληροί τις προϋποθέσεις και με τη δέσμευση για την κάλυψη του εναπομείναντος ποσού έως τα 748,7 εκατ. ευρώ (σ.σ. δυσμενές σενάριο) εν ευθέτω χρόνο, εντός του πρώτου 4μήνου του 2016.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση της τράπεζας διαθέτει ήδη σειρά από επιστολές ξένων funds, προεξάρχοντος ενός αμερικανικού, τα οποία δεσμεύονται ότι θα τοποθετήσουν κεφάλαια στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank. Βαρόμετρο, όμως, που θα κρίνει την συμπεριφορά των ξένων funds, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, αποτελεί η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών και η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v