Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Τα νέα σχέδια μετά το ρεκόρ πωλήσεων του 2015

Μετά το περυσινό ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων που σημείωσε η βορειοελλαδίτικη εταιρεία, το 2016 χαρακτηρίζεται από λανσαρίσματα νέων προϊόντων της σειράς «Diamond».

MLS: Τα νέα σχέδια μετά το ρεκόρ πωλήσεων του 2015

Η βορειοελλαδίτικη εταιρεία συνέχισε και κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2015 την ανοδική πορεία του εννεαμήνου (πωλήσεις 15,2 εκατ. έναντι 8,17 εκατ. ευρώ), κλείνοντας την περυσινή χρονιά:

α) με ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων

β) με την κατάληψη της πρώτης θέσης στην εγχώρια αγορά των tablets και

γ) με ισχυρή παρουσία στον χώρο των κινητών τηλεφώνων και άλλων προϊόντων.

Κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη αναγνωρίζουν μεν τις δυσκολίες και τις αβεβαιότητες που παρουσιάζει η ελληνική αγορά, ωστόσο εκφράζονται με αισιοδοξία για την πορεία της εταιρείας και το 2016.

Ενδιαφέρον μάλιστα αναμένεται να παρουσιάσει η premium σειρά προϊόντων της MLS με την ονομασία «Diamond», καθώς με το συγκεκριμένο brand name -πέρα από το σχετικό κινητό τηλέφωνο που λανσαρίστηκε πέρυσι με επιτυχία- σχεδιάζονται επίσης να κυκλοφορήσουν φέτος tablet και super smart τηλεόραση (απόπειρα διεύρυνσης της προϊοντικής γκάμας της εταιρείας).

Στα αξιοσημείωτα επίσης που θα πρέπει να αναφερθούν για την ΜLS συγκαταλέγονται:

• Οι κατά διαστήματα αγορές μετοχών της εισηγμένης από τον βασικό μέτοχο και πρόεδρο της εταιρείας κ. Γιάννη Καματάκη, σε συνδυασμό με ένα ακολουθούμενο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών που έχει ψηφιστεί από τη γενική συνέλευση της εταιρείας.

• Η πρόθεση της εταιρείας (ψηφίστηκε από περυσινή γενική συνέλευση) για την απώτερη έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως και πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Στο εννεάμηνο του 2015, η ΜLS εμφάνισε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 87%, άνοδο EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) κατά 11% (από τα 3,87 στα 4,30 εκατ. ευρώ) και ενίσχυση των καθαρών κερδών της κατά 15% (1,88 έναντι 1,64 εκατ. ευρώ). Στις 30/9/2015 η καθαρή θέση της εταιρείας ανερχόταν στα 22,44 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v