Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταβλήθηκε το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους του Mega

Την αναστολή της στάσης εργασίας ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ.

Καταβλήθηκε το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους του Mega

Μετά την καταβολή του Δώρου Πάσχα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την κηρυχθείσα 4ωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό MEGΑ και στην ιστοσελίδα "megatv.com".

Σημειώνεται ότι όπως έγραψε το euro2day.gr, προ ημερών η Τηλέτυπος Α.Ε. είχε στείλει επιστολή στις τράπεζες με τις οποίες έχει συνάψει ομολογιακό δάνειο με την οποία ζητούσε να ξεμπλοκάρει ποσό περίπου 800.000 ευρώ από τους δεσμευμένους λογαριασμούς, ώστε να πληρωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και το δώρο του Πάσχα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στην επιστολή η εταιρεία υπογράμμιζε τις ποινικές συνέπειες που θα υπάρξουν σε περίπτωση της μη καταβολής του δώρου Πάσχα, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «αδικαιολόγητη» και «αιφνιδιαστική» τη δέσμευση των λογαριασμών. Παράλληλα αναφερόταν ότι η δέσμευση των λογαριασμών στερεί ταμειακή ρευστότητα από την εταιρεία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, αλλά ούτε καν μισθολογικές.

Υπό αυτές τις συνθήκες η εταιρεία ζητούσε να αποδεσμευτούν τα 800.000 ευρώ για να καταβληθούν στο προσωπικό μέσω του λογαριασμού μισθοδοσίας τους το δεύτερο 15ημερο του Μαρτίου και το δώρο Πάσχα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v