Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνική Ολυμπιακή: Εντάχθηκε στο πρόγραμμα επιείκειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Οι εταιρείες του ομίλου Τεχνική Ολυμπιακή έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα επιείκειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της έρευνας για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού στο χώρο των δημοσίων έργων.

Τεχνική Ολυμπιακή: Εντάχθηκε στο πρόγραμμα επιείκειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Οι εταιρείες ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕ (ενεργούσα και ως καθολική διάδοχος της εταιρείας ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ) και ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ, προχώρησαν σε ανακοίνωση για την «Αυτεπάγγελτη έρευνα σε διαγωνισμούς δημοπράτησης δημοσίων έργων κλπ», στην οποία αναφέρεται η από 17.05.2016 ανακοίνωση (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κατασκευαστικού ομίλου:

Οι εταιρείες καλούνται σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με θέμα «πιθανή παράβαση (από εργοληπτικές επιχειρήσεις, ελληνικές και αλλοδαπές) των διατάξεων των άρθρων 1 ν. 3959/2011 (ή/και του 1 ν. 703/77) περί προστασίας του Ελεύθερου Ανταγωνισμού, όπως ισχύει και του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ)». Επιβεβαιώνουν επίσης, οι εταιρείες ότι υπέστησαν στις αρχές του 2013 αυτεπάγγελτο αιφνιδιαστικό έλεγχο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με τις ανωτέρω πιθανές παραβάσεις. Στο πλαίσιο αυτού του ελέγχου οι εταιρείες, υπήχθησαν κατόπιν αιτήσεώς τους στο «πρόγραμμα επιείκειας» της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τελούν πλέον με βάση τις διατάξεις του άρθρου 25 παρ.8 Ν. 3959/2011 και της Απόφασης ΕΑ 526/VI/2011, σε καθεστώς προσωρινής απαλλαγής προστίμου «τύπου 1Β».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v