Χωρίς μέρισμα για το 2015 τα ΕΛΠΕ

Στόχος είναι η σταθεροποίηση των χρηματοοικονομικών της εταιρείας. Πληρώθηκαν 100 εκατομμύρια στο Ιράν για την εξόφληση παλαιών οφειλών.

Χωρίς μέρισμα για το 2015 τα ΕΛΠΕ

Tα ΕΛΠΕ δεν θα διανείμουν μέρισμα για τη χρήση του 2015, σύμφωνα με τα όσα είπε στη γ.σ. μετόχων ο διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γρηγόρης Στεργιούλης. Στόχος είναι η σταθεροποίηση των χρηματοοικονομικών της εταιρείας τόνισε ο ίδιος, και στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει ο όμιλος σε κινήσεις αναδιάρθρωσης των δανείων, ενώ εξετάζει τις δυνατότητες για σύναψη νέου ομολογιακού δανείου, όπως είχε προαναγγείλει το Euro2day.gr.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια κατέβαλαν 100 εκατ. ευρώ στη NIOC του Ιράν, στο πλαίσιο διακανονισμού των παλαιών οφειλών. "Ο όμιλος πλήρωσε την πρώτη δόση των 100 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο συμφωνίας για την τακτοποίηση των παλαιών οφειλών", δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Στάθης Τσοτσορός, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της εισηγμένης.

Ο ίδιος τόνισε πως η παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας των δύο κύριων διυλιστηρίων Ασπροπύργου και Ελευσίνας και τα Capital Controls αποτέλεσαν δύο επιπλέον σημαντικά γεγονότα με προφανείς αρνητικές επιπτώσεις για τη λειτουργία, τις αποδόσεις της παραγωγής και τις επιδόσεις του Ομίλου, οι οποίες επι πλέον βαρύνονται από έναν αντικειμενικά υψηλό δανεισμό δια του οποίου και μόνο πραγματοποιήθηκαν οι σημαντικές επενδύσεις προηγούμενων περιόδων.

Οπως τόνισε ο κ. Τσοτσορός μετά σχετικές αποφάσεις του ΔΣ, ο Όμιλος προέβη στις αναγκαίες ενέργειες, αφ' ενός μεν για την δρομολόγηση των διαδικασιών τροποποποίησης των όρων των δανειακών συμβάσεων του Ομίλου συνολικού ύψους 1.526 εκατ. ευρώ με σημαντικότατες εκτιμώμενες επιπτώσεις τόσο στους Ισολογισμούς όσο και στα κόστη λειτουργίας, αφ' ετέρου δε για την αναχρηματοδότηση δανειακών συμβάσεων συνολικού ύψους έως 1 δισ. ευρώ με ευνοϊκότερους όρους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v