Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έλαστρον: Τη μη διανομή μερίσματος ενέκρινε η ΓΣ

Τη μη διανομή μερίσματος και το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ενέκρινε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση της Έλαστρον.

Έλαστρον: Τη μη διανομή μερίσματος ενέκρινε η ΓΣ

Τις αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ανακοίνωσε η Έλαστρον.

Στην Γενική Συνέλευση παρέστησαν (είτε αυτοπροσώπως είτε νομίμως εκπροσωπούμενοι) 21 μέτοχοι που κατέχουν 11.644.301 μετοχές ή σε ποσοστό 63,21% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Στην Γενική Συνέλευση ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

1. Εγκρίθηκαν οι εκθέσεις του Δ.Σ. και του Ελεγκτή επί των Εταιρικών και των Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων για την χρήση 2015.

2. Εγκρίθηκαν οι Εταιρικές και οι Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις για την χρήση 2015 και αποφασίστηκε η μη διανομή μερίσματος.

3. Εγκρίθηκε η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την διαχείριση και τον έλεγχο της χρήσης 2015.

4. Εγκρίθηκε η εκλογή ως Τακτικού Ελεγκτή του κ. Στ. Παππά και ως Αναπληρωματικού Ελεγκτή του κ. Ευστ. Καραλή από την ελεγκτική εταιρία ΣΟΛ α.ε.ο.ε. για την χρήση 2016 και καθορίστηκε η αμοιβή τους.

5. Εγκρίθηκαν οι αμοιβές - αποζημίωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2015 και προεγκρίθηκαν οι αμοιβές τους για το έτος 2016.

6. Εκλέχθηκε νέο δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία. Έξι μέλη θα είναι εκτελεστικά και 4 μη εκτελεστικά, εκ των οποίων 3 ανεξάρτητα.

7. Εκλέχτηκε νέα Επιτροπή Ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν.3693/2008.

8. Χορηγήθηκε, η κατά το άρθρο 23 παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920, άδεια συμμετοχής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Διευθυντών της Εταιρίας στην Διοίκηση των εταιριών του Ομίλου και των συνδεδεμένων εταιριών.

9. Ελήφθη απόφαση για την ακύρωση 13.484 ιδίων μετοχών ονομαστικής αξίας 1,0 ευρώ η κάθε μια και συνεπώς τη μείωση κεφαλαίου της εταιρίας κατά το ποσό των 13.484 ευρώ και την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού. Η απόφαση θα υλοποιηθεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης των αρμόδιων αρχών.

10. Εγκρίθηκε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών της εταιρίας σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κ.Ν. 2190/20, όπως αυτό ισχύει και δόθηκαν οι απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις στο Δ.Σ. για την υλοποίηση του προγράμματος.

11.Δεν προέκυψε κάποια άλλη ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v