Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει επιδόσεις η Γ.Ε. Δημητρίου

Βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι η μέχρι τώρα φετινή οικονομική πορεία του ομίλου. Τι δηλώνει ο πρόεδρος της εισηγμένης για το σενάριο μιας μελλοντικής αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

Ανεβάζει επιδόσεις η Γ.Ε. Δημητρίου

«Από την αρχή του έτους έχουμε αυξήσει τον κύκλο εργασιών μας, περιορίσαμε τις λειτουργικές μας δαπάνες και μειώσαμε το κόστος χρηματοδότησής μας» δήλωσε ο Γιώργος Δημητρίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΔ κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης.

Ειδικότερα, ο κ. Δημητρίου εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία της φετινής χρονιάς (τονίζοντας το ευμετάβλητο του κλίματος και το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί), επικεντρωνόμενος μεταξύ άλλων:

• Στην πρόοδο των προϊόντων Izola με αργά, αλλά σταθερά βήματα.

• Στη διεύρυνση της προσφερόμενης γκάμας με τα εμπορικά σήματα Sharp (λευκές και μαύρες συσκευές) και τα Daikin (διανομή οικιακού εξοπλισμού).

• Στην ελπίδα ότι φέτος δεν θα επαναληφθούν οι περυσινές απώλειες πωλήσεων στους κλάδους μικροσυσκευών και ιδίως των κλιματιστικών λόγω της επιβολής των capital controls (ειδικότερα, η επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων έγινε το 2015 στην περίοδο της υψηλότερης εποχικότητας για τα κλιματιστικά).

• Στη μείωση των χρεωστικών τόκων καθώς ο όμιλος κατάφερε το 2015 να περιορίσει σημαντικά το ύψος των τραπεζικών του υποχρεώσεων.

• Στις περιορισμένες απώλειες (γύρω στα 290 χιλ. ευρώ) από το «λουκέτο» της Ηλεκτρονικής.

• Στο γεγονός ότι η φετινή υποχώρηση που παρατηρείται στην εγχώρια ζήτηση του κλάδου ηλεκτρικών συσκευών είναι μάλλον συγκυριακή (το 2014 η ζήτηση ήταν εκτάκτως αυξημένη στις τηλεοράσεις λόγω Digea και στα είδη τεχνολογίας λόγω επιδοτήσεων σε μαθητές-φοιτητές) και δεν αφορά τα προϊόντα στα οποία δραστηριοποιείται η ΓΕ Δημητρίου.

Επίσης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Γιώργος Δημητρίου σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως:

α) η εταιρεία είναι πλήρως ενήμερη στις υποχρεώσεις της με τις τράπεζες καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης.

β) Η επαναφορά των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου σε θετικά επίπεδα θα απαιτήσει αρκετό χρονικό διάστημα και ενδεχομένως μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

γ) Το θέμα της συγκεκριμένης ΑΜΚ θα εξεταστεί προς το τέλος του έτους, καθώς θα πρέπει πρώτα να έχει προηγηθεί καλή οικονομική πορεία το 2016 και η θέση γερών βάσεων προκειμένου να υπάρξει ένα επίσης καλό 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v