Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚΕ: Χαμηλώνει ο πήχης των φετινών προσδοκιών

Μετά από μια πολύ καλή περσινή χρονιά, χαμηλότερα εξελίσσονται φέτος οι πληρότητες και τα έσοδα. Απόφαση να μη δοθεί πρόσθετο μέρισμα στους μετόχους. Υλοποιείται κανονικά το επενδυτικό πρόγραμμα.

ΓΕΚΕ: Χαμηλώνει ο πήχης των φετινών προσδοκιών

Διαψεύσθηκαν οι αρχικές προσδοκίες της διοίκησης της ΓΕΚΕ (ξενοδοχείο President) για ανοδική οικονομική πορεία μέσα στο 2016, καθώς η μέχρι τώρα εξέλιξη των πληροτήτων και των εσόδων κινείται σε πτωτική τροχιά.

Αυτά ανέφερε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της, αποδίδοντας την υστέρηση στη γενικότερη υποτονικότητα του κλάδου, ενδεχομένως στα προβλήματα ταχύτητας χορήγησης ταξιδιωτικής βίζας από διάφορες χώρες και φυσικά στο ότι φέτος ο συντελεστής ΦΠΑ αυξήθηκε κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες.

«Να σκεφτείτε πως η πληρότητα του φετινού Ιανουαρίου ήταν ανάλογη του αντίστοιχου περυσινού μήνα, παρά το γεγονός ότι στις αρχές του 2015 είχαμε εκλογές. Η πτώση ουσιαστικά ξεκίνησε από τον Απρίλιο και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, χωρίς να φαίνονται έως τώρα κάποια σημεία αναστροφής του κλίματος», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Η γενικότερη επιδείνωση των προσδοκιών οδήγησε τελικά τη διοίκηση της ΓΕΚΕ να μην αποφασίσει τη διανομή επιπλέον μερίσματος για τη χρήση του 2015, πέραν του προμερίσματος που είχε αποφασιστεί και διανεμηθεί τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Άλλος λόγος μη διανομής πρόσθετου μερίσματος είναι η ανάγκη ίδιας χρηματοδότησης του συνεχιζόμενου επενδυτικού προγράμματος, καθώς πολιτική της ΓΕΚΕ είναι η αποφυγή λήψης τραπεζικού δανεισμού.

Ειδικότερα, το επενδυτικό πρόγραμμα (επιδοτούμενο κατά 25%) έχει υλοποιηθεί περίπου κατά 50%.

«Εμείς ενδιαφερόμαστε να αναβαθμίζουμε συνεχώς τους χώρους αυτού του ξενοδοχείου, βελτιώνοντας έτσι τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πελάτες μας και την ανταγωνιστικότητα του ξενοδοχείου. Δεν μας ενδιαφέρει να επενδύσουμε σε άλλο κτίριο είτε εντός της Αττικής, είτε εκτός. Προχωρούμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα μήνα με τον μήνα, συνετά και μετρημένα, χωρίς δανειακές επιβαρύνσεις», σημείωσε η διοίκηση της ΓΕΚΕ σε ερώτημα μετόχου για το αν θα υπήρχε ενδιαφέρον επένδυσης σε άλλο ξενοδοχείο ενόψει των ανακατατάξεων που γίνονται στον κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v